Задържаха собственикът на корабчето, пребил жена в Созопол

47-годишният Я.Г. е задържан за побоя на пристанището в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Вчера в 15.30 часа в РУ “Полиция” – Созопол е получено съобщение по телефона за възникнал инцидент на рибното пристанище в града.
Изпратеният незабавно полицейски екип е установил, че е нанесен побой на 46-годишна жена, която се легитимирала като главен експерт “Бизнес развитие” към Министерство на земеделието и офицер по сигурността към държавните пристанища на Република България. Пострадалата е заявила, че в качествата си на длъжностно лице е предприела проверка на кораб в района на пристанище Созопол, при която лица от екипажа й нанесли побой и осуетили проверката.

Образувано е досъдебно производство и незабавно са предприети оперативно-издирвателни и процесуални мероприятия с участието на служители от РУ “Полиция” – Созопол и Поморие и РГС – Бургас. За изясняване на случая днес в РУ “Полиция” – Созопол са се явили доброволно, след като са били призовани корабособственикът, негов приятел – пасажер едно лице от екипажа.
В ранния следобед е установено по безспорен начин, че деянието е извършено от 47-годишният Я. Г. от Поморие, който е задържан за срок до 24 часа.
Работата по изясняване и документиране на случая продължава РУ “Полиция” – Созопол.

Още по темата …

Проверката на „Гранична полиция” не е показала нередности по случая с битата в Созопол служителка от предприятие „Рибни ресурси” Виржиния Георгиева. Ваньо Иванов, началник на „Гранична полиция”-Бургас, каза, че проверката, която са направили на корабчето, не е показала нередности. Единствено на капитана му е съставен акт за административно нарушение, заради липса на документи за самоличност. По изясняването на случая работи полицията в Созопол.

Източник: ИА “Фокус”

Leave a Comment