Кометите между Созопол, Бургас и Несебър ще тръгнат още тази пролет

Маршрутът на кометите включва Созопол-Бургас -Несебър с ежедневни курсове по направлението

Тръгнаха кометите Созопол-Бургас-Несебър; снимка: www.sozopol.org
“Комета 2”; снимка: www.sozopol.org

От средата на месец май – началото на юни ще бъдат възстановени плаванията на кометите, увери за Радио „Фокус” – Бургас директорът на бургаското пристанище Диян Димов:

„За тях сме предвидили 7-мо корабно място, част от последващата зона за развитие и обособяването на самостоятелен вход за тези туристи, които искат да ползват кометите и очертаване на един маршрут Созопол-Бургас-Несебър и постоянни ежедневни курсове на кометите в това направление”

„Проектът „Зона за обществен достъп” е доста по-голям от реализацията само на 1-во – 4-то корабно място. Той обхваща територия повече от 300 дка”, разясни директорът на порта.

„Тази територия е наистина неразделна част от изграждането на интегрирана транспортна схема на град Бургас, включвам използването на жп транспорта, автотранспорта и морския транспорт. Големият туристически сезон, повече от 5 месеца през годината, ще ни позволи развитието и осигуряването на финансиране за реализацията на целия обем от дейности, които са предложени още от 1996 година с изпълнението на мастер плана на Пристанище-Бургас. Отварянето на града ще бъде не само в 1-во – 4-то корабно място, а в последващото развитие на зоната, обхваща Автогара „Юг”, която е част от интегрирания градски транспорт на град Бургас, така и отваряне към ж.п. гарата, където през настоящата година ще бъдат инвестирани над 13 млн. лв. за нейната рехабилитация и района около нея. С архитектите на община Бургас и с експертите от БДЖ и Националната компания „Железопътна инфраструктура” съгласуваме архитектурните и градоустройствени решения така че цялата зона от центъра на град Бургас, ул. „Александровска”, да излиза на морето”

обясни Диян Димов.

Очаквайте разписание на кометите за 2013 година

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vZiWicDcjmY&w=710]

източник: burgasdunews.info

Leave a Comment