Нова “схема” за лесни пари в с.Индже Войвода

В Районно управление “Полиция” – Созопол е получено съобщение за задържани пред кметството в с. Индже войвода две лица в момент на приемане на плик с пари от 79-годишна жена от селото, които да послужат за животоспасяваща операция на нейна близка, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас. Задържаните са 48-годишен мъж и 60-годишна жена и двамата от село Зидарово.

В резултат на полицейските действия е констатирано, че на домашния телефон на мъжа се обадил мъж, представил се за “Кольо от Айтос”.

В проведения разговор непознатия успял да убеди мъжа, че ще работи за него във фирма “Диамант”, изработваща и монтираща алуминиева дограма. Работата на мъжа ще е събиране на поръчки и размери на прозорци от различни населени места в страната. Изпълнявайки указанията на мъжа, представил се за Кольо, като първа поръчка 48-годишния мъж отива в с. Индже войвода с личния си автомобил “ВАЗ 2107”, с бургаска регистрация, придружен от съпругата си за да чака идването на клиент. В случая обаче се оказва, че вместо клиент към двамата зидаровци се приближила 79-годишната жена от с. Индже войвода, носеща сумата от 600 лв. сложени в плик, която заявила, че парите са за операцията на зълва й, мислейки че двамата зидаровци са изпратени от лекарят, който малко по-рано и наредил да събере сумата, за да започне с животоспасяващата операция. Докато тримата се изяснявали, дошли съселяни на възрастната измамена жена и задържали мъжа и жената от село Зидарово до идване на полицейските служители от Районно управление “Полиция” – Созопол, които изяснили случая с въвеждането в заблуждение и на трите лица.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление “Полиция” – Созопол.

Източник: ИА “Фокус”

Leave a Comment