Читалището в Созопол влезе в глобалната библиотека

В Народно Читалище ”Отец Паисий”-Созопол откриха информационен и обучителен център, оборудван с компютърна техника по Програма „Глоб@лни библиотеки-България”. Той разполага с шест компютъра, които са инсталирани в читалнята за възрастни и в детската заемна читалня.

Центъра бе презентиран пред възрастните читатели и пред детската аудитория.

Любопитството и интересът сред различните възрастови групи е голям, което ни прави оптимисти, че новата услуга, която предлагаме ще бъде от полза за всички”

заяви секретаря на читалището Денка Тодорова.

Учениците от третите класове на Основно училище ”Свети свети Кирил и Методий” бяха първите, които се възползваха от компютрите. Те бяха запознати първо с предлаганите възможности на книжния фонд на детската читалня и начините да открият търсения автор или тема. Вероятността предлаганата литература да не е достатъчна за пълното им информиране може да се допълни с наличните компютри и бързия достъп до интернет.

Достъпът до компютрите е безплатен за читателите на библиотеката- подчерта секретаря на читалището Денка Тодорова и допълни ,че ще се обсъжда вариант за ползването им и от жители на града, които не са читатели на библиотеката.

Източник: Прес център Община Созопол

Leave a Comment