Данъчните излетяха над Южното Черноморие - Новините за Созопол

Данъчните излетяха над Южното Черноморие

by Todor Radionov on 15.10.2010. Updated 11.01.2014

Днес продължава акция „Хеликоптер” по Южното Черноморие. Резултатите от въздушното наблюдение ще бъдат изнесени на брифинг в сградата на НАП Бургас, съобщи говорителят на приходната агенция в морския град Христо Узунов. Най- голям интерес за данъчните представляват луксозните имоти в Свети Влас и местността „Буджака” в Созопол.

Продължаваме с картографирането на луксозните имоти. Освен преките ползи за фиска от укрити ДДС, данък печалба и подоходни данъци, виждам и огромен потенциал за общинските бюджети, защото голяма част от тези имоти не са декларирани в общините.

Ние просто си вършим работата. Време е да ограничим превърналото се в национален спорт в последните 20  години масово укриване на данъци

каза по повод хеликоптерните проверки изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. От НАП припомнят, че Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда.

снимка: Александър Иванов от изложбата му “Черно море: Север-Юг”

Източник: bszone.info

Previous post:

Next post: