Изгоря пицария Баракуда в Созопол

by Todor Radionov on 13.05.2013. Updated 20.08.2014

Пламъци, пушек и гърмежи от газови бутилки

Пламъци, пушек и гърмежи от газови бутилки – снимка: Кристина Шурелова

Тази сутрин горя най-добрата пицария в Созопол – Баракуда. Очевидци споделят, че сред пламъците е имало и мощни взривове (ред.бел. вероятно газови бутилки)

Това не е първият път в който пламъци настигат заведението, създадено с усет и майсторлък, с прекрасен и усмихнат персонал, със страхотна кухня и атмосфера.

„Бизнесът е мръсна дума, досущ като политиката“

Коментар на фотографа: NO COMMENT…!!! ЗАВИСТТА НЯМА КРАЙ… 

ред.бел. Официално не е потвърдено дали инцидента е свързан с умишлен палеж.

снимка: Кристина Шурелова

Serious fire hits New Town area of Sozopol early this morning

video source: Martin Stephenson

Пушаци от горящото заведение в Созопол

Пушаци от горящото заведение в Созопол; снимка: Ивайло Костов

 

Опити за потушаване на пожара; снимка: Николай Тенев

Опити за потушаване на пожара; снимка: Николай Тенев

Следите от пожара в Созопол; снимка: Николай Тенев

Следите от пожара в Созопол; снимка: Николай Тенев

Така изглеждаше лицето на изгорялата пицария в Созопол до тази сутрин

Така изглеждаше лицето на изгорялата пицария в Созопол до тази сутрин

  • anon

    Снимката на пожара е на Кристина Шурелова.

  • „Това не е първият път в който пламъци настигат заведението, създадено с усет и майсторлък, с прекрасен и усмихнат персонал, със страхотна кухня и атмосфера.“ Това новина ли е или реклама?

  • За тези, които не им е ясно (примерно органите на „реда“) това не е престъпление, това не е и рецедив (това беше вторият път), това е акт на систематичен терор и заплашване за унищожение на физическото съществуване върху определена група от хора и техните семейства. Това е акт на тероризъм и трябва да се третира като такъв. Какво спира извършителите, които е ВЕЧЕ очевадно, че са същите като предните ДВА пъти, следващият път да поставят взривно или запалително устройство в пълно с клиенти заведение? Защото сигналът е ясен, той гласи „Не искаме да съществувате, искаме да ви няма и няма да се спрем пред нищо докато не изпълним желанието си“. Не може немощта на органите на реда и на правораздавателните органи в „държавата“ да изнудва свободните предприемачи да играят на покер с живота и сигурността на служителите си, клиентите си и (не на последно място) на семействата си, само защото не може да бъде гарантирана защитата им от хайка безумци, които прескачайки „законите“ на тази клоака наречена Държава, търсят всевъзможни начини да постигнат личните си интереси. Оставянето на подобни систематични актове на терор без последствия от страна на полицията сочи единствено до незаинтересоваността и безпомощното й състояние и би трябвало да води до отстраняване на тези нейните служители и ръководни кадри, които не взимат никакви адекватни мерки за залавянето и поставянето под съдебна отговорност на престъпниците извършили този безумен акт. Има и друг вариант. Защото когато законите на Държавата не работят, всеки знае, че започват да действат законите на джунглата. Но искам да ви запитам, когато някой от потърпевшите се превърне на свой ред в престъпник, това по негова вина ли е или по вина на хората, които просто не са си свършили работата?

  • Не е реклама, господин Петров, епитаф е, защото току що десетки семейства останаха без препитание и много от тях са обречени на мизерно съществуване заради лудостта на някой анонимен социопат. Полезно е всяка теза да има своята опозиция, но в този случай разумният ход е да се прояви съчувствие, защото това си е трагедия.

  • Anonimen

    Видяхме,че има господ!!! Продължавайте да се подигравате с персонала си :)

Previous post:

Next post: