Categories
Новини

Караманова пали светлините на елхата

На специална церемония на 18 декември кметът на община Созопол Веска Караманова ще запали светлините на коледната елха. Празничната програма включва танцови изпълнения, много музика, и разбира се подаръци и лакомства от дядо Коледа и Снежанка за най-малките. Празничната вечер продължава в ритуалната зала на читалище “Отец Паисий”, където жителите могат да видят коледната продукция “Свято чудо”. В нея участие ще вземат децата от музикалната школа “Клас пиано”, литературния клуб и школата по изобразително изкуство.

Община Созопол е в трескава подготовка и за тържествено отбелязване на членството на страната ни в Европейския съюз. Този момент ще бъде белязан с издигане на националния флаг и знамето на европейската общност. Ще прозвучат и химните на страната ни и на ЕС. Ще има и други изненади, които засега се пазят в тайна от организаторите.

Празничните дни около Коледа и Нова година ще бъдат изпълнени със серия от концерти, тържества и партита. На 21 декември в киносалона на читалище “Отец Паисий” созополчани могат да видят празничен концерт с участието на състави към културния институт. Началото е обявено за 17 часа. За 22 декември е предвиден детски празник “Коледни звънчета” за учениците от първи до четвърти клас. Той ще започне в 10,30 часа в актовата зала на училище “Св. св. Кирил и Методий”. 24 декември ще е може би най-хубавия ден за малките жители на Созопол. Традиционно тогава Дядо Коледа обикаля домовете и тази година отново ще зарадва с подаръци малчуганите.

Християнските празници ще уважат с тържества и членовете на местните Тракийско и Българо-гръцко дружества. Коледни партита с изненади за децата са замислили и по-големите хотели в града.

Източник: sozopol.bg