Кристали „Сваровски” предпазват от катастрофи - Новините за Созопол

Кристали „Сваровски” предпазват от катастрофи

by Todor Radionov on 15.06.2010. Updated 11.01.2014


Модерна маркировка по улиците на града


Само преди няколко дни приключи цялостното освежаване на пътната маркировка на Созопол и очертаването на нови пътни знаци по улиците, кръстовищата и пред институции. Пътната маркировка и сигнализацията в града са изпълнени по най- модерната технология, която от няколко години се прилага в Европа и за първи път по Южното черноморие. Община Созопол се довери на фирма, която е новатор в прилагането на подобна технология за маркировка.

Улиците на града са с маркировка със светлоотразителни перли. При нея се съкращава реакцията на шофьора при възприемане на пътната обстановка, защото ефектът на перлите много по- бързо „дава” знак на очите за очертанията на пътя и за цялостната пътна обстановка.Кабърите по осевата линия на маркировките в града са с кристали „сфаровски” и дават 100 % ефект на видимост както в тъмната част на деня, така и по време на мъгла. За любителите на популярните бижута специалистите от фирма „Виалукс България „ООД” обясняват, че технологията на обработка на кристалите служи много добре при разработването и прилагането на модерната технология. Другата новаторска идея, която е приложена при маркировката на Созопол е използването на два цвята при очертаването й. Двата цвята създават 3D визуален ефект, при който шофьорът има илюзия ,че асфалта е нагънат и това автоматично се отразява на предпазливостта му и активиране на реакциите му.

Две места за инвалиди са очертани пред Бърза помощ и маркировка за едно инвалидно място пред офиса на дирекцията за социално подпомагане в града. Фирмата- изпълнител допълни маркировката на Созопол с пешеходна пътека и осевата линия пред ресторант „Черно море”, които са подарък от нея за жителите и гостите на града.

Източник: Община Созопол

Previous post:

Next post: