Categories
Новини Созопол

Лятото идва в Созопол с първия за сезона фестивал „Созополис“

Тази година Община Созопол има удоволствието да Ви покани на младежки литературен конкурс на тема „Откровено за Созопол“

Фестивал Созополис 2013

Заповядайте на празника на изкуствата и таланта в Созопол в началото на лятото!

Очаква ви богата програма с изяви на млади таланти, театрални, музикални и фолклорни спектакли, кинопрожекции, литературен конкурс и др.

Фестивал Созополис

Включете се от 29 май до 2 юни във фиестата „Созополис”!

От 29 май до 02 юни 2013 г. в община Созопол за втори път ще се проведе фестивал „Созополис”. Събитието, което се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., по проект „Изминати/бъдещи пътища”, дог. №BG161PO001/1.1-10-2010/027 е изцяло иновативно за Общината. Тази година Община Созопол има удоволствието да Ви покани на:

Младежки литературен конкурс на тема: „Откровено за Созопол“

1. Условия за участие

Конкурсът се организира в два раздела:

  • проза ( есе или разказ до 1 000 думи )
  • поезия

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови категории:

  1. до 10 години
  2. до 18 години
  3. до 40 години

Участниците могат да кандидатстват и в двата раздела с по 2 творби, които изпращат по електронен път до община Созопол: konkurs_sozopol@abv.bg (e-мейл адресът e защитен от спам ботове)

Текстовете трябва да бъдат в прикачени файлове (ред.бел. т.е. в отделни документи), а съдържанието на писмото трябва да съдържа име, възраст, адрес и телефон на участника.
Задължително условие е творбата да не е публикувана досега в печатно или интернет издание. Няма да бъдат оценявани творби, които преди обявяването на резултатите от конкурса са публикувани и са достъпни в интернет или на хартиен носител.
Организаторите си запазват правото да публикуват творбите след приключване на конкурса с цел популяризиране на проекта.

2. Срок

Текстовете се изпращат до 25 май 2013г. Всеки от участниците в конкурса ще получи на посочен от него електронен адрес съобщение (потвърждение), че творбите му са пристигнали успешно.

3. Оценка

Творбите се оценяват от професионално жури.

4. Награди

  • Отличените на първите места в двата раздела (проза и поезия) ще получат награди, които ще бъдат връчени на 02 юни 2013 в Амфитеатър Аполония – град Созопол. Имената на наградените ще бъдат публикувани в сайта на община Созопол.
  • Всички участници получават диплом.
  • Избрани текстове ще бъдат отпечатани в специално издание след провеждането на Фестивал Созополис през 2013 година.

Краен срок за записване 25 Май 2013

снимка: Фестивал Созополис 2012
снимка: Фестивал Созополис 2012

източник: sozopolis.sozopol.bg