Министри четат за мощите на Кръстителя

by Todor Radionov on 25.11.2010. Updated 11.01.2014

Премиер и министри се зачетоха в историята за мощите на Йоан Кръстител преди вчерашното заседание на кабинета. Книжката, която написа министър Божидар Димитров, заедно с откривателя на светинята археолога Казимир Попконстантинов е тънка, но изключително интересна.

Това бяха първите отзиви на шефовете на ведомства, които взеха в ръце труда на двамата историци.

„На Бойко с приятелство!“, гласи автографът на министъра за българите в чужбина в екземпляра за премиера.

Вестник „Стандарт“ издаде томчето „Да докоснеш мощите на Кръстителя“. В книжката се описва стъпка по стъпка пътят на откритието. Християнският Созопол – градът, в който реликвата е била пазена векове, също е описан като едно от най-енигматичните и магични места в България. Мощите дават на морското градче притегателна сила на свят християнски център.

Източник: Стандарт

  • Мариана Щерева

    Пожелавам, на всеки,който има здравни,битови,финансови или…… проблеми, да докосне мощите на Йоан Кръстител в църквата Св.Георги – СОЗОПОЛ , аз ОЗДРАВЯХ, а имах и Късмета, да дам, тези пръчици, които са пръснати около кутията с мощи,да я отворят с тях, а после ги взех и съхраних.Получих и книгата на сливенския митрополит Йоаникий – „Бисери от духовната съкровищница на светите отци“ с БЛАГОСЛОВИЯ от него. От 05.08.2010г. Промяната е Невероятно – Положителна. Всеки ден се моля на Господ – Нека Всички Хора по света са Живи, Здрави и Щастливи!Амин.

Previous post:

Next post: