Нов пенсионерски клуб зарадва жителите на село Индже войвода - Новините за Созопол

Нов пенсионерски клуб зарадва жителите на село Индже войвода

by Todor Radionov on 30.04.2010. Updated 11.01.2014

С водосвет отслужен от отец Николай започна церемонията по официалното откриване на обновената и изцяло ремонтирана зала, където се помещава клуба на пенсионера в китното странджанско село Индже Войвода.

На откриването на новия клуб присъстваха председателят на общинския съвет Красимира Германова и кмета на община Созопол Панайот Рейзи. Той приветства жителите на селото с новата придобивка и ги увери ,че въпреки кризата общината изпълнява поетите ангажименти към жителите на всички съставни селища.

” Живеем в трудно време и кризата ни притиска, но нашите ангажименти към възрастните и уязвими жители на общината остават и ще ги изпълняваме и занапред”

заяви кмета Панайот Рейзи като подчерта, че за неговия екип социалната политика е приоритетна.

В трудни времена трябва да се подкрепяме и уважаваме, за да можем заедно да излезем от кризата и да продължим напред

заяви още Рейзи. Жителите на село Индже Войвода ползват услугите на социалния патронаж, а с откриването на новия пенсионерски клуб ще имат и място, където да се събират и общуват.

Преди кмета Панайот Рейзи и кмета на с. Индже Войвода Атанас Димитров да прережат лентата бяха поднесени и подаръци за новия пенсионерски клуб. От името на общината клубът се сдоби с хладилник, а председателят на общинския съвет подари на възрастните хора няколко вида занимателни игри и цвете, за което да се грижат, така както за новия клуб. Подъръци бяха поднесени и от Горскотото стопанство, което се намира на територията на селото.

Жителите и гостите разгледаха обновения  пенсионерски клуб, а битовата женска група към клуба изпяха няколко красиви странджански песни.

Само преди няколко дни пенсионерският клуб в с. Индже Войвода получи и име. Клубът носи името Димитър Шопов, жител на селото който години наред е помагал за неговото развитие. Благодарение на него именно в с. Индже Войвода се намира административната сграда на горското стопанство, спомогнал е за изграждане на водопровода и е помогнал на близо 90% от жителите на селото да станат бургаски жители преди години-спомнят си местните.

Източник: Община Созопол

Previous post:

Next post: