Окриха част от тялото на Йоан Кръстител?

by Todor Radionov on 30.07.2010. Updated 11.01.2014

Мраморният саркофаг, който беше намерен в основите на древнохристиянска църква на остров Свети Иван край Созопол в сряда, със сигурност съдържа мощите на Светеца, кръстил Христос и предрекъл появата на новата човеколюбива религия на Земята. Става въпрос за частица от мускул с дължина около 4 см, положена в специален златен обков. Можем спокойно да твърдим, че Созопол ще стане втори Йерусалим!

Продължилите и вчера разкопки на същото място са увенчани със сензационен резултат – намерено е второ малко мраморно ковчеже, на което ясно личи, изписано на старогръцки, името на човека, пренесъл тленните останки до острова, както и че те са именно на Свети Йоан Кръстител. Находката е уникална.

Източник: Днес+

  • Милан А.Миланов

    Започна се с откритията на о. св. Иван. В „Тайните подземия на България“ съм написал, какви още неподозирани съкровища ще се открият за българския народ. Пожелавам успех на археолозите!

  • hristo

    Созопол може и да стане втори Йеросалим ако се премахнат сергиите ,
    отвори се краибрежната алея на южната стена като се махнат масите на кръчмите,като не се паркира в парка край плажа и още ред други неща биещи по имиджа на „европейския“ни град

Previous post:

Next post: