Почетен знак и грамота за художника Иван Бахчеванов - Новините за Созопол

Почетен знак и грамота за художника Иван Бахчеванов

by Todor Radionov on 29.05.2012

снимка: Община Созопол

Община Созопол отличи с почетен знак и почетна грамота художника Иван Бахчеванов, който вече 25 години е главен уредник на Художествената галерия в Созопол. Наградата бе връчена от зам. кмета на община Созопол Катя Стоянова по случай 60 годишния юбилей на художника по време на празничния концерт, посветен на 24 май- Деня на славянската писменост и българска култура. Почетният знак се присъжда за цялостен творчески принос за съхраняване и популяризиране на художествените произведения на град Созопол.

Високото отличие, което Иван Бахчеванов получи е и за богатата му дарителска дейност и за приноса му в утвърждаването на Созопол като град с богата култура и духовност. Иван Бахчеванов изказа благодарност на община Созопол за високото отличие и за последователната политика на общинското ръководство да подпомага и подкрепя хората на изкуството и културата и развитието на града като културен и духовен център. Той обяви нова инициатива на Художествената галерия, която организира школи за по изобразително изкуства за всички възрасти.

По време на празничния концерт учениците от четвъртите класове на ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” получиха свидетелствата си за завършена образователна степен и бяха поздравени от директора на училището Димитринка Щерионова за постигнатите отлични резултати през учебната година.

”Нашите деца са добри, умни и талантливи. Нека ги подкрепяме, за да растат щастливи и достойни жители на град Созопол”

пожела зам. кмета Катя Стоянова, която поздрави присъстващите от името на кмета Панайот Рейзи с най- българския празник.

Тържеството продължи с празничен концерт с участието на ученици от ОУ ”Св. св.Кирил и Методий” и самодейци от Народно читалище ”Отец Паисий”.

снимка: Община Созопол

снимка: Община Созопол

източник: sozopol.bg

Previous post:

Next post: