Младата пианистка Мина Недин спечели първа награда на Международния клавирен конкурс

Първа награда за талантливата Мина от Созопол

by Todor Radionov on 22.11.2012. Updated 20.08.2014

Мина Недин отново прослави Созопол

Младата пианистка Мина Недин отново прослави Созопол като спечели първа награда на Международния клавирен конкурс „Андрей Стоянов”, който се проведе в София.

Международно жури, начело с проф. Домусчиев, оцени близо 100-те участника, които се представяха в три възрастови групи. Созополското дарование се конкурира със свои талантливи връстници от Германия, Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Македония. Тя очарова публиката и спечели журито с виртуозното изпълнение на произведението на акад. Андрей Стоянов – „Танец” и „Котка и мишка” на композитора Капланд.

Музикален педагог на талантливата пианистка е Яна Райчева. Мина започва да учи солфеж още на пет години и вече е една от най-добрите пианистки в нейната възраст.

Първия си концерт изнася още на 5 години – през 2006-та. Оттогава досега е участвала в над 15 регионални, национални и международни конкурси, в които се е класирала на челните места. Талантът на малката созополчанка е съпътстван с много труд и музикални изяви, които й носят и първите успехи в музикалната и изпълнителска кариера. Впечатляващо е нейното изпълнение и на Международния фестивал на изкуствата „Радост на брега”-Бургас, където успява да спечели втора награда в своята възрастова група и симпатиите на публиката и журито. Безспорен фаворит е сред своите връстници и при участието си в Третия международен телевизионен фестивал ”Класика и джаз – Морска раковина”-Созопол.

Мина се представи блестящо на Четвъртия национален конкурс на клавирни творби от български композитори ”Бъдещето на България”, посветен на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, където спечели първа награда в своята възрастова група.

Успехът на малката Мина не е изненада, защото созополската пианистка от години печели награди и челни места от престижни конкурси и разнася славата на Созопол като град на изкуствата и талантите.

източник: burgasnews.com

Previous post:

Next post: