Categories
Новини

Созопол откри плувният басейн за първия учебен ден

Общинският съвет прие решение децата до 14 годишна възраст от цялата община да ползват басейна безплатно

Созопол откри плувният басейн за първия учебен ден 2
снимка: www.sozopol.bg

На събитието присъстваха председателят на общинския съвет Красимира Германова, общински съветници, ученици,учители и жители на Созопол. Сред гостите бяха и много спортни деятели, както и национални шампиони по плуване от недалечното минало. Демонстрация в новия плувен басейн направи майсторът на спорта от Созопол Тодор Костов, който е дългогодишен инструктор по водно спасяване към БЧК-Бургас.

„Откриваме плувният басейн на Созопол с ясното съзнание, че тази нова придобивка за града е от голямо значение. Първата копка на плувното съоръжение направихме в навечерието на Деня на християнското семейство и го откриваме на първия учебен ден. В това има символика, но и заявен ангажимент от мен и моя екип да продължим да работим за младите хора на Созопол“

заяви по време на официалното откриване кметът на община Созопол Панайот Рейзи .

Общата площ на спортното съоръжение  е 1065 кв. м, а размерът на басейна е 25 м. на 20 м. Закритото помещение на плувното съоръжение е с окачена стъклена фасада, а на нивото на басейна са построени още лекарски кабинет, две съблекални, треньорски кабинет, душове и тоалетни към всяка съблекалня. Направена е вертикална планировка и е облагороден района около басейна.

По предложение на кмета Панайот Рейзи, общинския съвет прие решение децата до 14 годишна възраст от цялата община да ползват басейна безплатно.

източник: www.sozopol.bg