Categories
Новини

Константин Гребенаров: Никога не съм предлагал плажове за бедни и богати

Константин Гребенаров: Никога не съм предлагал плажове за бедни и богати 1
© Пресцентър - Областна управа

„Несериозно е да се твърди, че един областен управител може да предложи „частни плажове“, тъй като по Конституция и Закона за държавната собственост плажовете са изключителна държавна собственост. В тази връзка съм изненадан, че ми се приписват идеи, за които дори не съм помислял и които по същество са противоконституционни,“ това заяви областният управител Константин Гребенаров във връзка с нашумялата идея да се отделят плажове за „бедни“ и „богати“.

Categories
Новини

Разделят плажовете за бедни и богати

Разделят плажовете за бедни и богати 2
Снимка: "24 Часа"

Нова категоризация на плажовете, която ще позволи затварянето на ивици само за избрани клиенти на хотелски комплекси, готви регионалното министерство. Тя ще е записана в промени на Закона за Черноморското крайбрежие.

Идеята е плажовете да бъдат разделени на плажот национално значение, които са в национален курорт, и на такива от затворен тип, коитоса пред големите и скъпи хотелски комплекси от типа ол инклузив. На тях няма да се допускат туристи, които не спят в хотела, или пък ще бъдат принудени да плащат такса за ползване на плажната ивица.

И в момента няколко хотелски комплекса искат от външни туристи такса за плажните ивици пред тях, но тя е незаконна.

Идеята за промените в Закона за Черноморското крайбрежие дали управителите на крайморските области.