Categories
Новини

Зидарово с нова детска градина – пет звезди

Зидарово с нова детска градина - пет звезди 1
снимка: livetolift.com

Целодневна детска градина на три нива, върху площ от 500 кв. м откри вчера кметът на Созопол Панйот Рейзи.

Сградата на детското заведение наподобява луксозен хотел и е без аналог в Бургаска област, заради модерното обзавеждане и архитектура. Преди година и половина кметът Рейзи направи първа копка на заведението за деца, а днес беше прерязана лентата му в присъствието на жителите на село Зидарово и на близо 100-те възпитаници на възраст от 3 до 6 години.  отвори врати в едно от най -големите созополски села Зидарово.

Това е най-хубавата къща в Зидарово и е добре дошла за младите семейства. Добре, че я вдигнаха дано да има и още много деца в селото

Categories
Новини

Отпаднаха част от мерките срещу шапа в Бургаско

Отпаднаха част от мерките срещу шапа в Бургаско 2Европейската комисия отмени всички ограничителни мерки заради шапа в областите Варна, Шумен, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и по-голямата част от Бургаска област. Решението бе взето в сряда на заседание на Постоянния комитет по хранителната верига и здравеопазване на животните към ЕК, съобщиха от българската агенция по безопасност на храните. Заболяването вече било овладяно чрез предприетите от българското правителство мерки.

Забраната за движение на възприемчиви към шап животни и суровини от тях остава само за общините Царево и Малко Търново, на чиято територия са огнищата на заболяването и за граничещите с тях общини Созопол, Приморско и Средец.