Categories
Новини

Приетият бюджет на общината гарантира стабилността и развитието на Созопол

Приетият бюджет на общината гарантира стабилността и развитието на Созопол 1
снимка: europa.eu

19 500 000 лева е бюджетът на община Созопол за 2011 година, съобщи за радио „Фокус” – Бургас кметът на общината Панайот Рейзи. Бюджетът на общината вече е одобрен от общинските съветници. Държавната субсидия е в размер на три милиона лева. По-малко са средствата предвидени в капиталовата програма на общината, тъй като бюджетът на Созопол е по малък с три милиона лева в сравнение с миналогодишния, каза кметът.

Всичко, което до момента е направено в областта на социалните дейности, се запазва. Детските градини остават безплатни, ще продължи общината да отпуска по 2 000 лева на всяко новородено дете. Запазват се дейностите на социалния патронаж, в спорта, в културната програма.

Categories
Новини

Бюджетът на община Созопол ще бъде гласуван в петък

Бюджетът на община Созопол ще бъде гласуван в петък 2Бюджетът на община Созопол ще бъде гласуван от общинските съветници в петък, съобщи кметът на община Созопол Панайот Рейзи. През изминалите няколко седмици общинската администрация отчете изпълнението на бюджета за 2010 година пред жителите на населените места и представи приоритетите заложени в бюджета за тази година.

През 2010 година свършихме доста неща в нашата община както с общински средства, със средства на Европейския съюз, така и с държавни средства. Навсякъде при нашите отчети хората да не кажа във всички, но в почти всички населени места ни благодариха признаваха, че толкова работа никога не е вършена, а някои от тях поставиха и въпроси, които са градивни и на които ние ще обърнем внимание