Categories
Новини

Бюджетът 2012 на Община Созопол

Бюджетът 2012 на Община Созопол 2
снимка: www.sozopol.org

„Приоритети при съставяне на бюджета на община Созопол за 2012 г. са социалния сектор, спорт, образование, екология и пътната инфраструктура”

заяви кметът Панайот Рейзи по време на заседанието на общинския съвет за приемане на бюджета на община Созопол за 2012 г.

В условията на финансова и икономическа криза ще се стремим към запазване на равнището на предоставяните публични услуги при повишаване на качеството им, чрез повишаване на ефективността на публичните разходи

заяви още кметът и подчерта,че приоритетно ще бъдат приложени мерки за повишаване събираемостта на местните данъци и такси. По време на дебатите по бюджетната рамка общинските съветници уточниха различни детайли в бюджетната рамка, като всички приеха запазването на социалната политика като основна задача на новия бюджет в условията на криза.

Categories
Новини Спорт

Над 2,5 млн.лв. в спортния бюджет на Созопол за 2012

Над 2,5 млн.лв. в спортния бюджет на Созопол за 2012 4Приоритети при съставяне на бюджета на община Созопол за 2012 г. са социалния сектор, спорт, образование, екология и пътната инфраструктура. Спортната дейност-професионална и за масов спорт, както и подобряване на спортната база в цялата община са приоритети, които общинското ръководство изпълнява още от първия мандат. Развитието на спорта, привличането на все повече деца и младежи в спортните клубове и развитието на спортния туризъм като една изключително сериозна цел са задачите, които екипът на кмета Рейзи ще постигне с планираните 2 530 300 лв. в бюджета за 2012-та година.

Това са средства, предвидени за спортни бази за спорт за всички, в това число и капиталови разходи на стойност 1 845 250 лв. 15 250 лв. от тези средства ще бъдат изразходвани за реконструкция на Градския стадион, за Спортен център с трибуни са предвидени 1 230 000 лв. и още 600 000 лв. за футболни игрища и спортни площадки в селата на община Созопол.

Categories
Новини

22 милиона е бюджетът на община Созопол

22 милиона е бюджетът на община Созопол 6Основните приоритети са социалния сектор, екологията и пътната инфраструктура

Приоритети при съставяне на бюджета на община Созопол за 2012 г. са социалния сектор, спорт, образование, екология и пътната инфраструктура

заяви по време на общественото обсъждане на проекта за бюджет кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

В условията на финансова и икономическа криза ще се стремим към запазване на равнището на предоставяните публични услуги при повишаване на качеството им, чрез повишаване на ефективността на публичните разходи

заяви още кметът и подчерта,че приоритетно ще бъдат приложени мерки за повишаване събираемостта на местните данъци и такси.

Categories
Новини

Не повече от 20 млн. лв. бюджет на община Созопол за 2012

Не повече от 20 млн. лв. бюджет на община Созопол за 2012  8Бюджетът на община Созопол за 2012 г. ще бъде около 18-20 млн. лв. Миналата година беше 22 млн. лв. Това каза кметът на Община Созопол Панайот Рейзи. В най-добрия случай – бюджетът ще бъде същият като миналата година, а в най-лошия случай ще бъде намален с около 3-4 млн. лв.

„Бюджетът все още не е готов, но имаме представата и насоките. Истината е, че ще го свием малко тази година. Нека първо да видим как ще завършим годината със собствените приходи и тогава реално да ги погледнем и обсъдим, но общата цифра с всичките приходи като държавна субсидия и местни приходи ще бъде около 18 -20 млн. лв.“