Categories
Новини

Обраха апартаменти на руснаци в Созопол

Обраха апартаменти на руснаци в Созопол 2
снимка: vagabondish.com

На 14.08.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен апартамент, разположен в кооперация на ул. „Ропотамо“ в Созопол, обитаван от 32-годишен руски турист, откъдето е извършена кражба на сумата от 1 000 щатски долара, 700 евро, 10 000 рубли и три златни пръстена.

При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че от съседен апартамент, също обитаван от руски турист, по аналогичен начин е извършена кражба на сумата от 800 щатски долара, 6 000 рубли и 200 лв. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление Полиция – Созопол.

Categories
Новини Черноморец

Измамници са задържани в Черноморец

Измамници са задържани в Черноморец 3Созопол. Измамници са задържани в Черноморец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Непосредствено след извършена измама служители от Районно управление „Полиция” – Созопол вчера са задържали 35-годишния Д.К. от Бургас, който в съучастие с 56-годишния Ю.М. от Бургас, при обмяна на валута в Черноморец са въвели в заблуждение със сумата от 420 евро 53-годишна жена от града – собственичка на туроператорско бюро.

Мъжете дошли в туроператорското бюро, като помолили собственичката да им обмени валута в размер на 800 евро, тъй като чейндж бюрото в Черноморец не работело, поради обедната почивка.