веселие Archives - Новините за Созопол

веселие

Депото край Созопол

До 15 юни трябва да решим проблема с прехвърлянето на управлението на претоварна станция Приморско и да определим цена за тон отпадък, за да могат общините Царево и Приморско да извозват отпадъците си в Регионалното депо в Созопол

заяви кметът на община Созопол по време на заседанието на Сдружението на трите общини за ползване на Регионално депо за неопасни битови отпадъци-Созопол, съобщиха от пресцентъра на община Созопол.

На срещата присъстваха представители на областна управа, кметът на община Царево Петко Арнаудов, а община Приморско бе представена от зам. кмета Атанас Стойчев. Отсъствието на кмета Лиляна Димова бе една от причините да не се стигне до решение за крайната цена на тон отпадъци.

[продължава…]

На 22.01.т.г. около 18.00 ч. по пътя от с. Равадиново за с. Веселие, при мокър път, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира л.а. «Митцубиши Паджеро», с бургаска регистрация, управляван от 38 год. Н.П. от с. Равадиново, която с фрактура на таза, е настанена за лечение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

[продължава…]

Кметът на Созопол Панайот Рейзи кача решението на съда по повод акцията, при която бе задържан за бракониерство през есента на миналата година. Той е обжалвал присъдата на съда и чака сега магистратите да се произнесат по обжалването. На 1-ви ноември м.г. Рейзи и още двама души са били хванати от патрул на Държавното ловно стопанство „Ропотамо“ да ловуват без нужния документ. При проверката в близост до автомобила им е била намерена и убита кошута.

[продължава…]