втори тур Archives - Новините за Созопол

втори тур

Божидар Димитров настоя държавата да финансира пълна реставрация на най-значимите археологически обекти

Историци, археолози, представители на туристическия бизнес, неправителствени организации и 20 медии ще имат последната дума в определянето на топ 3 от чудесата на България. Това реши общественият съвет на националната кампания „Чудесата на България“, организирана от в. „Стандарт“. Над 30 експерти се събраха вчера в редакцията ни, за да определят критериите, по които да предложим на държавата три обекта за финансиране.
Решението на съвета ще е третият, последен етап от вота за чудесата. Над 450 000 гласа събраха родните светини в първия тур на националното електронно гласуване на www.standartnews.com. От сряда в агенцията ни „Стандарт нюз“ тече вторият етап на вота. Той ще излъчи топ 10 на най-значимите културно-исторически паметници у нас.
Градски страсти, местни коалиции и надпревара досущ като на изборите отприщи електронният вот. Затова общественият съвет на кампанията реши последната дума кои да са трите обекта за финансиране от топ 10 да имат експертите в него.

[продължава…]

Казимир Попконстантинов държи мощите на Св. Йоан Предтеча

Созопол, Мадарският конник и Перперикон влязоха в нова интернет схватка за първите места в националното гласуване „Чудесата на България. От 14 ч вчера „Стандарт“ даде старт на втория тур от голямото кликане в сайта на агенцията ни „Стандарт нюз“ – Гласувай. Целта е с национален вот да определим топ 10 на най-значимите исторически и археологически паметници в България. Нетърпеливи, хората от трите града трескаво звъняха в редакцията, за да питат кога започва новият вот. Първа мобилизация обявиха кметовете. Фейсбук отново загря от агитация.
20 обекта отпаднаха след първия тур. Сред тях са античният резерват „Аугуста Траяна“ в Стара Загора, Софийската Мала света гора, Белинташ, римският стадион в Пловдив.

[продължава…]