вършило Archives - Новините за Созопол

вършило

© Dariknews.bg

Вчера в Районно управление „Полиция“ – Созопол е получено съобщение от 66 годишна жена от с. Вършило, за това че от гаражно помещение, ползвано за лятна кухня на приземния етаж на дома й, е извършена кражба на портмоне със сумата от 350 лв., личната карта и две дебитни карти с написани ПИН кодове.

Констатирано е, че от двете дебитни карти са извършени транзакции за общата сума от 3 100 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция“ – Созопол.

Още един европейски проект приключи в община Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектът “ Укрепване на свлачище на път с. Маринка- с. Зидарово-с. Вършило,2+800 км“ е на стойност 970 хил.лв. и се реализира по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 по приоритетна ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. Реализираният проект ще допринесе за подобряване пътната инфраструктура и запазване единствената връзка на жителите на с.Вършило с областния град и общинския център, и превръщането на общината в по-привлекателна и конкурентоспособна.

[продължава…]

© Община Созопол

Строителните работи по проекта на община Созопол „Укрепване на свлачище на път с. Маринка-с. Зидарово-с. Вършило,км 2+800” са приключили  и вече се извършват последните довършителни дейности, съобщиха от кметството. Проектът на стойност 999 977,89 лв се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие”2007-2013, съфиннсирана от Европеския съюз чрез Европейския фонд за Регионално развитие.

Укрепването е  извършено със стена с анкери, спираща свлачищните процеси. Страничната ерозия  ще се ограничава от стена, изработена от буто бетон. Направен е подпорен дренаж за понижаване на подземните води. След укрепването на свлачището е ремонтирана  пътната настилка и са изкопани  канавки за отвеждане на повърхностните води. Възстановен е пътя между селата.

[продължава…]

Строителните работи по проекта на община Созопол „Укрепване на свлачище на път с. Маринка-с. Зидарово-с. Вършило,км 2+800” приключиха и се финализират последните довършителни дейности по  напълно обновения път между селата. Поредният проект, който реализира община Созопол е завършен в срок и отговаря на поставените изисквания.

[продължава…]