Categories
Културен живот Новини

Немски художници отново рисуват Созопол

Немски художници отново рисуват Созопол 2
снимка: www.sozopol.bg

Неповторимата атмосфера в Стария Созопол, българската култура и гостоприемност ме водят всяка година отново и отново в този малък рай на българското Черноморие

каза преди „Пленер на Черно море” немският художник Марк Краузе, който е ръководител  и организатор на инициативата. От няколко години Краузе идва да рисува в черноморския град, а за втори път той е придружаван и от няколко негови ученици от Германия.

Пленерът ще се проведе от 12-ти до 16-ти септември с помощта на Община Созопол и Художествената галерия в Созопол, като последната предоставя една от залите си за ателие на немската група.

Categories
Новини

Немски художници рисуват Стария Созопол

Немски художници рисуват Стария Созопол 3Тесните улички на Стария Созопол станаха най- привлекателното място за група художници от Германия, които избраха есента,за да рисуват своите пейзажи. Другото привлекателно място за тях са живописните скали.

Хелга Вебер, Евелин Мелхорн, Криста Машман и Йоханес Вагенкнехт са разпънали своите стативи и под вещото ръководство на своя преподавател известният немски художник Марк Краузе запечатват на платната си своите впечетления.

Учениците на Краузе не са професионални художници, но не пропускат летните академии, които той организира от няколко години в различни градове в Германия. Тази година те експериментират в Созопол.