глоба Archives - Новините за Созопол

глоба

Акция "Светлина" започва от 1 Ноември 2011г.

От 1ви Ноември 2011 КАТ започва традиционната акция „Светлина“

От Пътна полиция припомнят, че водачите са длъжни да карат на фарове през есенно-зимния период до 1 март следващата година.

Още от първия ден КАТ ще налага санкции на онези водачи, които не спазват закона. Според органите на пътна полиция, четири години са били достатъчни на шофьорите, за да свикнат с новото изискване и вече няма необходимост да им се дава седмица толеранс, както бе в предни години.

„Отдавна е заложена тази промяна в Закона за движение по пътищата, отсрочката на практика означава несъобразяване със закона“

коментираха от Пътна полиция.
[продължава…]

Голямо количество откраднати църковни свещници са открити при проверка на кола в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Тази нощ около 3.40 часа по пътя за с. Твърдица, в близост до местността „Батака“, служители от Четвърто Районно управление „Полиция“ – Бургас са спрели за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, с бургаска регистрация, управляван от 32-годишния А.М. В колата са били и Х.М., 25-годишен, П.Д., 25-годишен, Д.С., 26-годишен, и С.Х., 25-годишен, всички от Бургас.

В багажника на автомобила са открити голямо количество бронзови църковни вещи, откраднати от църквата в с. Зидарово, община Созопол.

[продължава…]

снимка: legalaction.ca

От днес в цялата страна ще се издават електронни фишове за глоби. Шофьорите, които са превишили скоростта и са засечени с камери, ще получават документа с препоръчано писмо. Нарушителите ще имат 14 дни, за да платят глобата или да декларират, че автомобилът им е управляван от друг.

Електронният фиш ще съдържа данни за мястото, датата, точния час на извършване на нарушението, регистрационния номер на моторното превозно средство, собственика на когото е регистрирано превозното средство, описание на нарушението, нарушените разпоредби, размера на глобата, срока, сметката или мястото на доброволното й заплащане. При доброволно плащане на глоба, наложена с фиш, се дължи 70 на сто от размера на наложената с него глоба.

[продължава…]

© sxc.hu

Общинарите в града на Аполония са приели текст в Наредбата за обществения ред и сигурност на територията на община Созопол във връзка със създадената ситуация около построяването на палатки на плажа в залива Вромос, съобщиха от общината.

Текстовете забраняват разполагането на палатки или каравани извън туристическите обекти, които са категоризирани като къмпинг. При констатиране на нарушения на нарушителите се налага глоба в размер от 500 до 5000 лева.

[продължава…]