Categories
Новини Черноморец

Пътят към к-г Градина между Черноморец и Созопол ще бъде ремонтиран

Пътят към к-г Градина между Черноморец и Созопол ще бъде ремонтиран 1
Пътят към един от най-посещаваните къмпинги по южното ни Черноморие – “Градина”, е в окаяно състояние. Той е строен през 50-те години на миналия век. снимка: bTV

Предвиден е ремонт на старият път Черноморец – Созопол

Предвижда се ремонт на вътрешния път между Черноморец и Созопол покрай къмпинг „Градина“

каза  Панайот Рейзи, кмет на община Созопол относно сигнал, че трасето е в лошото състояние.

Казусът е объркан, защото по този път трябва да мине основният колектор, който ще отведе отпадните води на град Черноморец. И в момента ще преразгледаме проблемите там и ще се опитаме с минимални средства да направим пътя нормално проходим. Ще е грехота ако се налеят там много пари, да се направи пътя и примерно след една година да го разкопаем

Categories
Новини

Плажовете на „Каваци“ и „Градина“ вече имат наематели

Плажовете на "Каваци" и "Градина" вече имат наематели 2Стартирала е процедура за отдаване под наем на плажни ивици в Бургаско, съобщи за зам.-областният управител Златко Димитров.

На този етап са девет плажовете, за които областна управа е получила разрешение от МРРБ за отдаването им на концесия.

„Ще продължим процедурата за онези плажове, за които през лятото нямаше кандидати. Сред тях са централния плаж на Бургас и Малкия плаж на Лозенец“, допълни Димитров.

Categories
Новини

Пускат бариера за багерите в Созопол

Пускат бариера за багерите в Созопол 3Кабинетът пуска бариера за багерите в Созопол, Черноморец и къмпингите „Смокиня“, „Градина“ и „Каваците“.

Строителството там ще бъде забранено, докато не се изгради пречиствателна станция, която да поеме отпадните им води, съобщи зам.-министърът по екология Ивелина Василева.

От 18 до 24 август бе проведен вторият етап от съвместната проверка на Басейнова дирекция Черно море и регионалните инспекции по околна среда, които са установили, че отпадните води отиват директно в морето.

Categories
Новини Созопол Черноморец

Уточниха хронологията на проблема с електрозахранването тази сутрин в община Созопол

Уточниха хронологията на проблема с електрозахранването тази сутрин в община Созопол 4Електроразпределителното дружество за Южна България ЕВН уточни хронологията на проблема с електрозахранването, който възникна тази сутрин южно от Бургас:
• В 04:56 ч. има прекъсване на електрозахранването с продължителност пет минути в кабелен извод Чапла от подстанция Созопол, поради което част от град Созопол е имала смущения в електрозахранването до 05:01 ч.
• По същото време от 04:39 ч има прекъсване на електрозахранването по кабел Вромос, който също идва от подстанция Созопол. Поради това част от град Черноморец и къмпинг Градина са имали смущения в електрозахранването, което в възстановено напълно в 06:20 ч.

Categories
Новини Созопол Черноморец

Черноморец и къмпинг „Градина” са без ток

Черноморец и къмпинг "Градина” са без ток 5Курортът Черноморец и къмпинг „Градина” останаха без ток в понеделник сутринта заради авария на далекопровода „Созопол“.

От EVN съобщиха, че се работи по отстраняване на повредата и електрозахранването ще бъде възстановено.

В края на миналия месец счупен стълб на електропровода „Галатея“ и съоръжение на електросистемния енергиен оператор оставиха без ток близо 56 000 клиенти по Южното и част от Северното Черноморие в разгара на туристическия сезон.

Categories
Новини

Крадец разби автомобил и опразни дамска чанта

Крадец разби автомобил и опразни дамска чанта 6
© Dariknews.bg

Вчера около 14.45 ч в оперативната дежурна част на РУ „Полиция“ – Созопол е получено съобщение от 22-годишна софиянка, че за времето от 13.00 до 14.30 ч на същата дата неизвестно лице , чрез счупване стъклото на задна дясна врата, проникнало в лек автомобил „Шкода Октавия“, паркиран до къмпинг „Градина“. От колата е извършена кражба на дамска чанта с документи, дебитна карта и други вещи. По-късно чантата е открита на около 30 м от автомобила, без документите.

Categories
Новини

Разбиха автомобил и ограбиха техниката от купето

Разбиха автомобил и ограбиха техниката от купето 7На 07.08.2010 г. в Районно управление „Полиция“ – Созопол е получено съобщение, че неизвестно лице чрез изкъртване патрона на предна дясна врата, проникнало в лек автомобил „Мерцедес“, паркиран в района на къмпинг „Градина“. От колата е извършена кражба на автомобилна навигация, радар-детектор, два мобилни телефона, туристическа раница с дрехи и четири ампули инсулин и дамска чанта с лични документи, 100 лева и 2 бр. USB флаш-памет. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ „Полиция“ – Созопол.

Categories
Новини

Дете пострада при обръщане на бъги край къмпинг „Градина“

Дете пострада при обръщане на бъги край къмпинг "Градина" 86-годишно момче пострада при катастрофа край къмпинг „Градина” край Созопол, съобщиха от Националния медицински координационен център.
Инцидентът е станал малко преди 16 часа в петък при преобръщането на бъги. Момченцето е със съмнение със счупване на предмишница и е настанено в травматологията на Бургаската болница.