Categories
Новини

Рибари бедстват край Созопол

Осем рибари са бедствали вчера край Созопол, съобщиха  от полицията. Те са били в две лодки. В едната е имало шест души, а в другата – двама
Рибари бедстват край Созопол 2Гранична полиция и Гражданска защита са изпратили екипи на мястото, предаде БТА.Силен вятър и вълнение усложняват операцията по спасяването. Вчера вечерта бе отправено и предупреждение за бурни ветрове.Няколко от местните рибари са се опитали да достигнат до бедстващите лодки. Техните плавателни съдове обаче не могли да стигнат далеч заради високите вълни.
Categories
Новини Черноморец

Заловиха бракониери на черна мида край Черноморец

Съвместна операция по Черно море извършиха инспектори от сектор „Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас и служители на Гранична Полиция – Бургас.

Заловиха бракониери на черна мида край Черноморец 4В хода на проверката по Черно море в района на Черноморец са хванати три лица, извършващи незаконен улов на черна морска мида.

На тримата нарушители от община Созопол са съставени 3 акта за извършване на незаконен улов. От тях е иззета една гумена лодка и около 40 кг. черна морска мида. Мидата е върната в Черно море от инспекторите на ИАРА.

Categories
Новини

„Гранична полиция“ извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол

"Гранична полиция" извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол 5„Гранична полиция“ извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол, съобщиха от Областната диркеция на МВР в Бургас.

Вчера в 15.30 часа в РУ “Полиция” – Созопол е получено съобщение по телефона за възникнал инцидент на рибното пристанище в града. Изпратеният незабавно полицейски екип е установил, че е нанесен побой на 46-годишна жена, която се легитимирала като главен експерт “Бизнес развитие” към Министерство на земеделието и офицер по сигурността към държавните пристанища на РБългария.