Categories
Новини Черноморец

Център за деца с увреждания ще отвори врати на есен в Черноморец

Център за деца с увреждания ще отвори врати на есен в Черноморец 2Център за деца с увреждания ще отвори врати на есен в Черноморец. Той се изгражда по проект „Повишаване капацитета на пограничните общини за предоставяне на социални услуги и прилагане на политиката на ЕС в социалната сфера“.
Партньори по проекта са община Созопол и община Алпуллу, Турция. Водещ партньор е фондация „Деметра“. Средствата по проекта са на стойност 320 626 евро. По него е предвидено да бъде изграден център за деца в община Созопол и центъра за възрастни хора в община Алпуллу.

Кметът на морската община Панайот Рейзи и колегата му от турска страна – Ахмед Дургун дадоха съвместна пресконференция. Те изразиха заводолството си от общата работа по проекта.

„Това, което се случва е важно за двете страни. Ще покажа на моя гостенин моя град Созопол и това, с което ние се гордеем“

Categories
Новини

Приоритет на Община Созопол: социалната политика

Приоритет на Община Созопол: социалната политика 3
снимка: Чайков

Планът за действие по изпълнение на Общинската стратегия за 2011 г. е обезпечен с близо 800 000 лв.

Общинските съветници единодушно приеха два основни документа на община Созопол, свързани със реализация на социалната политика на територията на общината и планиране на дейности и мероприятия за повишаване на стандарта на социалните услуги в периода до 2015 г.

Това стана по време на 54-то редовно заседание на Общински съвет Созопол.