Categories
Видео от Созопол Новини

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол 2
Павел Господинов

Според очевидци, Павел Господинов помагал в гасенето на пожара от първите минути. В последствие дори приютил оцелелият Георги Георгиев у дома.

В случай, че разследващите докажат, че подпалвачът от Созопол е знаел, че къщата не е празна ще му бъдат повдигнати нови обвинения – в убийство.

В районното полицейско управление – Созопол бяха привикани един куп хора на разпит, сред тях и Павел Господинов. Не след дълго разследващите разбират от самия него, че именно той е авторът на извършеното деяние.

Categories
Новини

Трима души загинаха – изгоря паметник на културата в стария Созопол

Трима души загинаха - изгоря паметник на културата в стария Созопол 4
снимка: Николай Бицин

Трима души загинаха при пожар в къща в стария Созопол. Един човек е оцелял – мъж на име Георги Георгиев, който има частен бизнес в курортния град.

По думите на Георги, се усещала силна миризма на нафта, което навежда на мисълта, че палежът е умишлен, съобщи bTV.

Бизнесменът разказва, че преди дни е правен опит да се опожари къщата му, но оплакване не е подадено в полицията. Самият той обаче е категоричен, че няма врагове и зложелатели.

Починалите са съпругата на Георги – Диана и нейните родители. Ресторантьорът Георги и жена му Диана живеели на втория етаж в старинната постройка на ул. „Тюлен“ N2. С тях били и родителите на Диана. Възрастната жена била с инсулт и на легло. В опитите си да спаси майка си, Диана изгоряла в къщата заедно с родителите си. Георги пък скочил от втория етаж на къщата.

Categories
Новини

Джип уби дядо преди „Меден рудник”

Джип уби дядо преди „Меден рудник” 5Джип „Ауди Q7”, шофиран от 35-годишен мъж от Созопол блъсна неправилно пресичащ улица „Тодор Александров” пешеходец, на 81 години. От удара той загинал на място.

Тежката катастрофа станала точно срещу бензиностанция „Еко”, по пътя за комплекс „Меден рудник”. Проверката не показала алкохол в кръвта на водача. Той се движил с превишена скорост и на мокра настилка.