Categories
Новини

Шофирайте разумно!

Шофирайте разумно! 1
снимка: ИА "Фокус"

До седмица всички камери на КАТ, които следят за нарушения, ще бъдат включени, сподели говорителят на Областна дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

Отнася се както за камерите по пътя за Южното Черноморие, така и тези в Бургаско – три по пътя за Созопол и една по пътя за Слънчев бряг.

Това е един обективен фактор, който да констатира нарушенията. Всеки, който се е отправил в посока Южното Черноморие и Слънчев бряг трябва да бъде нащрек, защото след една седмица освен патрулиращите служители ще има видеокамери. Изключително неприятен е фактът, когато вече се получи снимана картина с нарушение, виждате че с всеки следващ ден от неплащането на глоби на КАТ повлича и Изпълнителен лист спрямо длъжника, ако плащането не бъде направено в едномесечен период от оповестяването на нарушението

обясни Рандева.

Categories
Новини

От днес дневните светлини не са задължителни

От днес дневните светлини не са задължителни 2Съветваме ви да продължите да карате на фарове и да сте видими, за да има по-малко инциденти!

„От 1 ноември до 1 март моторните превозни средства задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини“, гласи Законът за движение по пътищата. От днес това задължение вече не е в сила и през светлата част на деня можете да карате без включени светлини.

mobile.bg съветва да се кара с включени фарове и в периода от 2 март до 31 октомври, защото така, макар и минимално, може да бъде подобрена пътната безопасност. Дори броят на тежките пътно транспортни произшествия да намалее само с едно благодарение на фаровете през деня, пак си заслужава.