Categories
Новини

Открита среща за проблемите с простатата в Созопол

Открита среща за проблемите с простатата в Созопол 2Напълно безплатна информационна среща с уролог за проблемите на простатата на граждани ще се състои в Созопол на трети ноември (събота) от 11.00 ч., в читалище Отец Паисий.

Образователните дискусии са част от Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“.

Кампанията „Отиди на преглед“ е свързана със заболяването Доброкачествена хиперплазия на простатата и разясняване на ползата от навременното и диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им.

Нейни инициатори са Българското урологично дружество, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Българският червен кръст.

Categories
Видео от Созопол Новини

Безплатни кардиологични прегледи в Созопол от водещи специалисти

Безплатни кардиологични прегледи в Созопол от водещи специалисти 4На 30 и 31 октомври,вторник и сряда от 9.00 ч. до 18.00 часа в сградата на Общински съвет Созопол /партерен етаж/ специалисти от Кардио Център „Понтика“ – Бургас ще се извършват безплатни кардиологични прегледи за жителите на община Созопол.

Всички желаещи да се прегледат безплатно при водещите специалисти – кардиолози могат да си запишат час на тел. 056/893860 от 9 до 18 часа.

 

Categories
Новини

„Пирогов“ с безплатни прегледи в Созопол

„Пирогов“ с безплатни прегледи в Созопол 6

По инициатива на Фондация „Созопол“ и Община Созопол от 23 до 25 март тази година водещи специалисти от УМБАЛСМ „Пирогов“ ще осъществят безплатни профилактични медицински прегледи на жителите на общината.

Болницата осигурява нужната медицинска апаратура и лекари – хирург, травматолог, уролог, съдов хирург, кардиолог, педиатър и мамолог. Прегледите ще се извършват в хотел „Селена“ от 9 до 16 часа.

Categories
Новини

Кампания за определяне на личния риск от остеопороза в Созопол

Кампания за определяне на личния риск от остеопороза в Созопол 8
Поне всяка шеста българка на възраст между 45 и 55 години има слаби кости или направо развита остеопороза, алармира шефът на Клиниката по ендокринология във ВМА доцент доктор Ивон Даскалова

И в Созопол  ще се проведе кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност. Това ще се случи на 16 май, понеделник.

Кампаниите “Проверявайте ежегодно риска си от остеопороза” се провеждат в сътрудничество с Асоциацията на пациентите с остеопороза и остеоартроза и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България – НСОПЛБ и се подпомагат от Българския фонд за жените, като се осъществяват с апаратура, закупена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза.

Categories
Новини

Обявиха грипна епидемия в Област Бургас

Обявиха грипна епидемия в Област Бургас 9В Област Бургас е обявена грипна епидемия.

Решението стана ясно след заседанието на щаба за борба с грипа и остри респираторни заболявания. Във всички училища на територията на област Бургас се прекратяват учебните занятия до петък – 28-ми януари. Детските градини ще са под т. нар. филтър, където ще се следи нивото на заболеваемост и деца със симптоми, кашлица или температура няма да се допускат. Затварят се всички женски и детски консултации, спират се плановите операции и плановите хоспитализации в лечебните заведения, както и свижданията с пациентите. Спират се поставянето на профилактични ваксини и прегледи на територията на областта.