Categories
Новини

Кметът на Созопол Панайот Рейзи: Не може да забраним на хората да си правят временни регистрации

Кметът на Созопол Панайот Рейзи: Не може да забраним на хората да си правят временни регистрации 1За да се избегнат спекулациите по темата за изборния туризъм, в изборния закон е трябвало да да бъде прието, че гражданите могат да гласуват само по постоянен адрес.

В тази държава има закони и законите трябва да се спазват. Ние не може да забраним на хората, които преценят да си направят временни регистрации, да си ги правят. Законът е казал, пребиваваш ли на едно място повече от месец, ти си длъжен да си направиш временна регистрация

каза Рейзи. Колко от тези регистрирани хора ще гласуват на местните избори в Созопол не е ясно. Всеки, който има постоянен и временен адрес в различни общини, сам ще прецени къде ще гласува. Ако даденият човек реши да гласува по временен адрес, то той трябва преди изборите в указания срок да отиде до съответната община и да подаде декларация.

Categories
Новини

По проверка на Константин Гребенаров: 197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър

По проверка на Константин Гребенаров: 197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър 2
Снимка: bnt.bg

197 са новорегистрираните жители на созополското село Габър, е показала последната проверка от областния управител на Бургас Константин Гребенаров. Гребенаров заяви, че регистриране на нов настоящ адрес във връзка с местните избори е традиция по морските общини.

Подобно явление е имало и на предните избори, случва се и сега по оста Несебър – Созопол, категоричен е областният управител. След проверка в ГРАО се оказва, че най-голямо увеличение на населението има в Равда, Свети Влас, Тънково в Община Несебър и село Габър в Община Созопол.

Categories
Новини

Партии преселват гласоподаватели

Партии преселват гласоподаватели 3Изборен туризъм със страшна сила кипи в цялата страна, защото след броени дни влиза в сила уседналостта за местния вот.

Кой където е регистриран към средата на януари, там и ще гласува. Явлението заплашва да засенчи и международните преселения, организирани дълги години от ДПС, които вече са забранени.

Categories
Новини

Несебър и Созопол вече пълни с мъртви души за изборите догодина

Несебър и Созопол вече пълни с мъртви души за изборите догодина 4Несебър е пълен с „мъртви души”, които се регистрират масово за да упражнят своя вот на изборите догодина. Подготовката за изборен туризъм е в разгара си. Само за три месеца в периода от 1 септември 2010 г. до 30 ноември т.г. на територията на Община Несебър са се регистрирали по настоящ адрес 1228 нови жители. 424 от тях са с регистрация в град Несебър, 297 в Свети Влас, 238 в с. Равда, 98 в с. Гюльовца и т.н. Често се случва на един адрес да има по десет новорегистрирани несъбрлии, но собствениците на имотите твърдят, че тези хора не живеят там и дори не ги познават.