Categories
Новини Равадиново

Телефонни измамници и в Равадиново

Телефонни измамници и в Равадиново 1Телефонни измамници са задържани в созополското село Равадиново след съдействие на възрастни хора, съобщиха от полицията.

На 06 април около 14.00 ч. в Районно управление Полиция – Созопол е получено съобщение от 71 годишен мъж от село Равадиново, за това,  че на домашния си телефон е получил обаждане от мъж, който заявил, че дъщеря му е блъснала дете. За да бъде освободена от полицейския арест била необходима сумата от 1 600 лв.

Пенсионерът заподозрял , че става въпрос за измама и алармирал полицейските служители, които задържали 54 годишен мъж от Бургас в момент на получаване на сумата в Равадиново.

При последващите оперативно-издирвателни мероприятия е задържан и съучастника му – 53-годишен мъж от Бургас, придвижващ се с лек автомобил Мерцедес 190 Е

Categories
Новини

Нова „схема“ за лесни пари в с.Индже Войвода

Нова "схема" за лесни пари в с.Индже Войвода 2В Районно управление „Полиция“ – Созопол е получено съобщение за задържани пред кметството в с. Индже войвода две лица в момент на приемане на плик с пари от 79-годишна жена от селото, които да послужат за животоспасяваща операция на нейна близка, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас. Задържаните са 48-годишен мъж и 60-годишна жена и двамата от село Зидарово.

В резултат на полицейските действия е констатирано, че на домашния телефон на мъжа се обадил мъж, представил се за „Кольо от Айтос“.

Categories
Новини Черноморец

Измамници са задържани в Черноморец

Измамници са задържани в Черноморец 3Созопол. Измамници са задържани в Черноморец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Непосредствено след извършена измама служители от Районно управление „Полиция” – Созопол вчера са задържали 35-годишния Д.К. от Бургас, който в съучастие с 56-годишния Ю.М. от Бургас, при обмяна на валута в Черноморец са въвели в заблуждение със сумата от 420 евро 53-годишна жена от града – собственичка на туроператорско бюро.

Мъжете дошли в туроператорското бюро, като помолили собственичката да им обмени валута в размер на 800 евро, тъй като чейндж бюрото в Черноморец не работело, поради обедната почивка.