Categories
Новини

Внасят в парламента питане от гражданите на Созопол

Внасят в парламента питане от гражданите на Созопол 1
Бъдещият хотел разгневи Созопол снимка: sozo.bg

На 3ти Април т.г.екипа на Созопол Новините извести своите читатели че, парцелът където се строи хотелският комплекс, е собственост на Съюза на кинодейците, инвеститор е българо-руска фирма, а по проекта за сградата е работил братът на бившия премиер – арх. Георгий Станишев.

Въпреки че проектът за строителство е одобрен, опасенията на местните жители са свързани с възможността строителните работи да излизат извън частния имот за който важи разрешителното. Созополчани са разтревожени от това, че вибрациите от разбиването на скалите вредят на къщите в съседство и по тях вече са се появили пукнатини. Те се виждат по мазилките, таваните и зидовете.

Categories
Новини

Кметът на община Созопол: Проверили сме документацията, всичко е изрядно

Кметът на община Созопол: Проверили сме документацията, всичко е изрядно 2Проверили сме документацията, всичко е изрядно, твърди кметът Панайот Рейзи

Силно недоволство в Созопол предизвика строежът на нов ултрамодерен хотел, проектиран от брата на Сергей Станишев – Георгий, известиха от Созопол Новините. Гневът идва основно от собствениците на съседни имоти, които се страхуват, че строителството може да повреди къщите им. Част от триетажната постройка ще бъде вградена в скалите над залива откъм новата част на града и в момента се копаят основите й. Именно това отприщило гнева на околните.

Categories
Новини

Хотел гневи Созопол

Хотел гневи Созопол 3
Триетажната постройка ще стъпи върху гранитните скали на брега на Созопол снимка: sozo.bg

Триетажен ултрамодерен хотел по проект на брата на Сергей Станишев – Георгий, от няколко дни е трън в очите на жители в Созопол. Част от масивната постройка ще бъде вградена в скалите над залива откъм новата част на града. В момента се копаят основите и съседите се притесняват да не им се напукат стените.

„Вече имаме слаби прорези“, твърдят от отсрещните къщи, разделени с цяла улица от хотела. На 28 март местните пратили сигнал до МРРБ и ДНСК да проверят законни ли са разрешенията за сградата. Според тях хотелът нарушавал Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, тъй като навлизал в зона А, където строителството е забранено.

Проверили сме документацията, всичко е изрядно при нас

заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Шефът на РДНСК в Бургас Георги Георгиев обясни, че не е виждал сигнала.

Не знам дали е заради брата на Станишев, но не ни обръщат внимание