Categories
Новини

Созопол предлага рекреативен, културен и исторически туризъм

Созопол предлага рекреативен, културен и исторически туризъм 2
Алея пред Южната крепостна стена и кула; снимка: Sozopol.org

Рекреативен, културен и исторически туризъм предлага Община Созопол и в тази насока ще са основните туристически услуги, и продукти, които ще бъдат рекламирани по време на участието на общината в туристическите изложения, съобщи за „Радио „Фокус” Бургас Петя Чепевова,зам.-кмет в Община Созопол.

„Ще представяме прекрасните ни плажове и възможностите за рекреативен туризъм, наличната все по-обновяваща се материална база, но същевременно с това възможностите за културен и исторически туризъм. Ще представим новите обекти, които тази година бяха разкрити. Манастирът „Свети Николай Чудотворец” в центъра на Созопол до църквата „Свети Свети Кирил и Методий”, църквата „Свети Апостоли” на нос Скамний също ще бъде достъпна за посетители, а на остров Свети Иван, в манастира „Свети Йоан Предтеча , където бяха открити мощите е осигурена достъпност и е направен кей. Така островът е достъпен за лодки и може да се отиде да се разгледа. Това ще е интересно и за българските, и за чуждите посетители”

Categories
Новини

Туристическият сезон в Созопол може да е 160 дни с развитието на историческия, религиозния и спортния туризъм

Туристическият сезон в Созопол може да е 160 дни с развитието на историческия, религиозния и спортния туризъм 3
Снимка: Илияна Лулева

С развитието на трите вида туризъм – историческия, религиозния и спортния, продължителността на сезона в община Созопол може да бъде 160 дни. Това каза за ИА „Фокус“ кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

Това са трите видове туризъм, които трябва да бъдат развити през следващите 4 години плюс естествения, който е слънце и море и може би по този начин аз виждам нещата сезонът в Созопол да стане някъде около 160 дни, което е и целта. С новооткритите археологически находки не мисля, че ще бъде по-дълъг сезонът тази година. Надявам се текучеството на хората да бъде по-голямо. В петък, събота и неделя идват доста хора в Созопол заради мощите на Свети Йоан Кръстител и заради археологията, която бе открита. Ако в момента държавата продължава така сериозно да рекламира десетте чудеса на града аз мисля, че животът в Созопол ще стане много по-добър и по-интересен

коментира Рейзи.