Categories
Новини Созопол

Созопол се похвали с видеонаблюдение и свободни интернет WiFi зони

Както по-рано известихме Община Созопол ще изгражда модерна система за видеонаблюдение . В едно с това за жителите и гостите на Созопол са изградени безплатни Wi-Fi зони (Hot Spot) с безжичен интернет.Созопол има видео наблюдение и Безплатен WiFi интернет

14 видеокамери, разположени на различни места в Созопол и Черноморец, осигуряват сигурност на жителите и гостите на двата града и имат превантивна функция по отношение на нарушителите на реда, съобщиха от общината.

Още в първите часове след активирането на интернет услугата за мрежата се закачили 1150 потребители.

150 души вече втори ден са на компютрите си и ползват безплатния интернет – съобщи фирмата доставчик.

„Интересът е много голям, а фактът, че всички в Созопол – от Стария град до Буджака – могат да ползват безплатния Интернет е част от усилията на общината да създаде добри условия за отдих и почивка на хилядите туристи“

Categories
Новини

Шофирайте разумно!

Шофирайте разумно! 1
снимка: ИА "Фокус"

До седмица всички камери на КАТ, които следят за нарушения, ще бъдат включени, сподели говорителят на Областна дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

Отнася се както за камерите по пътя за Южното Черноморие, така и тези в Бургаско – три по пътя за Созопол и една по пътя за Слънчев бряг.

Това е един обективен фактор, който да констатира нарушенията. Всеки, който се е отправил в посока Южното Черноморие и Слънчев бряг трябва да бъде нащрек, защото след една седмица освен патрулиращите служители ще има видеокамери. Изключително неприятен е фактът, когато вече се получи снимана картина с нарушение, виждате че с всеки следващ ден от неплащането на глоби на КАТ повлича и Изпълнителен лист спрямо длъжника, ако плащането не бъде направено в едномесечен период от оповестяването на нарушението

обясни Рандева.

Categories
Новини

Над 12 000 са констатираните нарушения от камерите за видеонаблюдение край Бургас

Над 12 000 са констатираните нарушения от камерите за видеонаблюдение край Бургас 212 230 са констатираните нарушения от камерите за видеонаблюдение по пътищата в Бургаско. Това сочат данните от началото на годината, съобщи инспектор Пламен Николов от сектор „Пътна полиция”-Бургас. Той допълни, че според него камерите дават добри резултати към момента. Николов не пожела да коментира дали тези камери по пътищата са достатъчно или има нужда от поставянето на допълнително такива.

Според изследване обаче се оказва, че в страната ни трябва да бъдат поставени най-малко 350 камери за видеонаблюдение по пътищата.