Categories
Новини

Ще проверяват с дрегер капитани и моряци

Ще проверяват с дрегер капитани и моряци 1
Моряците и капитаните на кораби също ще бъдат тествани с дрегери; снимка: www.sozopol.org

Нивото на алкохол в кръвта на капитани и моряци не трябва да бъде повече от 0,05%, или 0,25 мг/л алкохол. Това предвиждат  промени в Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г., съобщи  депутатът от ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков.

Изпълнителна агенция „Морска администрация” разполага с дрегери за измерване съдържанието на алкохол, които са сертифицирани съгласно изискванията на българското законодателство.

Categories
Новини

Капитан бие жена на кея в Созопол?

Капитан бие жена на кея в Созопол? 2
Снимка: Булфото

Капитан на корабче за туристически атракции преби инспекторка от дирекция „Рибарство и аквакултури” на кея в Созопол. Според нейния колега Георги Пинелов, причината за хулиганския акт била забележка от нея за слизащите пътници „на борд”.

Първоначалните данни са, че инспекторът от „Изпълниттелна агенция Рибарство и аквакултури” Верджиния Георгиева казала на капитана на корабчето, че няма право да сваля пътниците от борда на своя кораб на друг. Според нейния колега Пинелов, капитан Яни Пападопулу от Поморие веднага започнал да псува жената и блъскал главата й в борда на кораба.