Categories
Новини Спорт

Над 2,5 млн.лв. в спортния бюджет на Созопол за 2012

Над 2,5 млн.лв. в спортния бюджет на Созопол за 2012 2Приоритети при съставяне на бюджета на община Созопол за 2012 г. са социалния сектор, спорт, образование, екология и пътната инфраструктура. Спортната дейност-професионална и за масов спорт, както и подобряване на спортната база в цялата община са приоритети, които общинското ръководство изпълнява още от първия мандат. Развитието на спорта, привличането на все повече деца и младежи в спортните клубове и развитието на спортния туризъм като една изключително сериозна цел са задачите, които екипът на кмета Рейзи ще постигне с планираните 2 530 300 лв. в бюджета за 2012-та година.

Това са средства, предвидени за спортни бази за спорт за всички, в това число и капиталови разходи на стойност 1 845 250 лв. 15 250 лв. от тези средства ще бъдат изразходвани за реконструкция на Градския стадион, за Спортен център с трибуни са предвидени 1 230 000 лв. и още 600 000 лв. за футболни игрища и спортни площадки в селата на община Созопол.

Categories
Новини Спорт

Бойците на карате клуб „Шогун“ Созопол спечелиха 24 медала

Бойците на карате клуб "Шогун" Созопол спечелиха 24 медала 4
Бойците на карате клуб "Шогун" Созопол

24 медала завоюваха каратеките от карате клуб „Шогун” Созопол на международния турнир в София за купата Шисей кан.

На 01.05.2011 се проведе международно първенство по карате-до IJKA ШОТО-КАН в град София за купата ШИСЕЙ КАН организирано от БФК.

Участие взеха състезатели от няколко държави. Каратеките на Шогун – Созопол отново се доказаха в отделните дисциплини, както следва: КАТА – Даниела Солуева – златен медал, Валентина Цветанова – сребърен медал и Стилиана Стоянова – бронзов медал при деца 10-12 год., Кристиян Митев – злато, Божидар Киряков – сребро и Красимир Господинов – бронз при деца 8-10 год., Радослав Янев – злато при деца 12-14 год., Никола Николов-сребро при юноши 14-16 год. В дисциплината IJKA-ката медалисти станаха Стилиана Стоянова-сребро и Даниела Солуева-бронз при 10-12 год., Антония Петрова-бронз при девойки старша възраст, Кристиян Митев-бронз при децата. Дисциплината отборно – ката бронз за Даниела Солуева, Стилиана Стоянова и Валентина Цветанова.

Categories
Новини

Каратеките на „Шогун” отчетоха отлични резултати

Каратеките на „Шогун” отчетоха отлични резултати 5Ръководството на Карате Клуб ”Шогун”- Созопол организираха празник за своите каратеки, за да отчетат резултатите от изминалата спортна година.

На специален коктейл състезателите на клуба бяха приветствани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и председателят на клуба Христина Кюмурджиева. Гости на събитието бяха председателят на общинския съвет Красимира Германова и треньорите на созополските каратеки сенсей Димитър Маринов и сенсей Борис Борисов.