Categories
Новини

Икона на Светите братя Кирил и Методий за кубинския посланик

Икона на Светите братя Кирил и Методий за кубинския посланик 1Извънредният и пълномощен посланик на Куба у нас Херардо Суарес Алварес и съпругата му г-жа Ана-Глория Боуса посетиха църквата „Свети Георги „ в Созопол и се поклониха пред мощите на Свети Йоан Предтеча. Развълнувани те споделиха, че това е най-истинското преживяване за тях от дълго време.

Преди това посланикът и съпругата му бяха приети от кмета на Созопол Панайот Рейзи.” Новината за чудотворните мощи, открити в Созопол и искреното ни приятелство ни доведоха при Вас”- заяви посланикът на Куба при посещението си. „Добрата за всички християне новина стигна и до Куба, откъдето наши приятели ни питаха дали сме видели мощите на Св. Йоан Предтеча”- заяви ще посланик Алварес.

Categories
Новини

Посланикът на САЩ ще се поклони пред мощите на Свети Йоан

Посланикът на САЩ ще се поклони пред мощите на Свети Йоан  2
© BulPhoto

Днес посланикът на САЩ Н.Пр. Джеймс Уорлик, ще бъде гост на кмета на Созопол Панайот Рейзи, съобщават от пресцентъра на община Созопол. След официалната среща двамата ще посетят Църквата „Свети Георги“, където посланикът и придружаващите го лица ще се поклонят пред мощите на Свети Йоан Предтеча.