Categories
Новини Созопол Черноморец

1,2 млн. лв. за културната инфраструктура на Черноморец и Созопол

1,2 млн. лв. за културната инфраструктура на Черноморец и Созопол 1
снимка: Дарик

Четири са културните паметници в Созопол и Черноморец които ще бъдат с подобрена инфраструктура и достъп след като в общинския център се реализира проект „Интеграция на културно-историческите ценности и диверсификация на туристическите продукти на територията на община Созопол“ на стойност 1.2 млн. лв.

В него са предвидени строително-монтажни работи за приключване на трети етап от дейностите за консервиране и реставрация на Античния християнски комплекс. Включени са археологическите разкопки на храма в приземието на сградата на общинския съвет, експонирането и организация на достъпа до тях. Ще бъде изградено защитно, стъклено подово покритие на археологическата находка.

Другият обект в Созопол е Археологическия музей, който ще бъде ремонтиран. Предвижда се оборудване и обзавеждане. Ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания довсички нива на музея.

Categories
Новини Черноморец

Културно-анимационен център ще бъде изграден в Черноморец

Културно-анимационен център ще бъде изграден в Черноморец 3
снимка: dariknews.bg

По проект, спечелен от община Созопол, в Черноморец ще бъде изграден културно – анимационен център, пише в. „Твоят ден”.

Проектът „Интеграция на културно – историческите ценности и диверсификация на туристическите продукти на територията на община Созопол“ е на стойност 1 235 757 лв. и включва изграждане на четири обекта и един от тях е мултимедийният център „Свети Никола” в Черноморец.

Предвижда се изграждането на две експозиционни зали и сервизни помещения. В една от залите ще има анимационен център за мултимедийно представяне на културните и природни забележителности в общината.