Categories
Новини

Панайот Рейзи: Поставена е мантинелата на пътя за Созопол

Панайот Рейзи: Поставена е мантинелата на пътя за Созопол 1Мантинелата по пътя за Созопол вече е поставена. Това съобщи кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

В момента има довършителни работи, поставят се светлоотразителни маркери. Изграждането на пътната мантинела Бургас-Созопол започна още миналата година, като за целта Агенция „Пътна инфраструктура” отдели близо 1 млн. лв.

Categories
Новини

Започна изграждането на мантинелата до Созопол

Започна изграждането на мантинелата до Созопол 2Разделителната мантинела, чието монтиране започна миналата година от Бургас ще бъде  продължена до Созопол. Монтажните дейности започнаха от вчера в района на кръстовището до с. Атия и се очаква до края на годината съоръжението да стигне до Созопол. За строителството й Държавна агенция „Пътна инфраструктура” отпуска близо 1 млн. лева. Още в началото на годината община Созопол предприе серия от мерки, за да бъде продължена мантинелата до Созопол с убеждението ,че ефектът от нейното изграждане ще се отрази върху безопасността в района, особено през пиковия туристически сезон.

Categories
Новини

Необходими са 400 хил. лв. за отварянето на пътя Созопол – Приморско

Необходими са 400 хил. лв. за отварянето на пътя Созопол – Приморско 3За генералното решение на проблема със затварянето на пътя Созопол – Приморско са необходими 400 хил. лв. Това стана ясно по време на работна среща днес, свикана от областния управител на Бургас Константин Гребенаров, съобщиха от пресслужбата на губернатора.

Поводът за организираната среща бе тъкмо проблемът свързан с кръстовището край местността Алепу и по точно монтирана мантинела, поставена на Свети Тома – вътрешният път на Созопол с околовръстния, която откъсва шосето за „Дюни” и „Каваци”.

Categories
Новини

Няма нито една катастрофа това лято по оградената с мантинела отсечка по пътя Бургас-Созопол

Няма нито една катастрофа това лято по оградената с мантинела отсечка по пътя Бургас-Созопол 4
© BulPhoto

Няма нито една катастрофа това лято по оградената с мантинела отсечка по пътя Бургас-Созопол. Това коментира директорът на Областната дирекция на полицията в Бургас комисар Милен Димитров.

По думите му поставянето на мантинелата по един от най-рисковите пътни участъци по Южното Черноморие дава изключително добри резултати. За сравнение в участъка от Атия до Созопол, където мантинела не е поставена, са станали две тежки пътнотранспортни произшествия. И при двете катастрофи няма жертви, но пък са нанесени сериозни материални щети.

Друг проблемен участък през лятото е пътната отсечка от Карнобат до Петолъчката. „Това се дължи на съвсем естествената фуния, която се създава на изхода на магистралата. Създадохме организация в началото на юли, всеки уикенд от петък до неделя изпращахме екипи на моторизираното подразделение „Сигма“, усилени патрули на районното управление в Карнобат и не допуснахме за нито един момент затапване в този район, движението не е спирало за секунда.

Categories
Новини

Мантинела край Созопол побърка туроператори и шофьори

Мантинела край Созопол побърка туроператори и шофьори  5
Мантинелата създава още по-голяма опасност от катастрофи, тъй като разгневени шофьори я заобиколят

Туристи обикалят 30 км. за да стигнат до пътя за Царево, Гребенаров свиква среща по въпроса

Монтирана мантинела на кръстовището по пътя Созопол-Приморско, която откъсва шосето за „Дюни“и Каваци“ създаде суматоха сред шофьори и туроператори. Причината е, че пътят на туристите от хотелските комплекси в този регион се удължава с 30 км, тъй като са принудени да обикалят, за да стигнат до главния път за Царево.

По този повод писмо до областният управител Константин Гребенаров изпрати генералния агент на „Томас Кук“ за България Светла Панайотова, която изразява възмущението от страна на туроператорите. Оказа се, че затвореното кръстовище е поредният резултат на войната между институциите. Очакванията са неговото бъдеще да бъде решено във вторник идната седмица, по инициатива на губернатора.

Categories
Новини

Подписват договор за мантинелата на пътя Созопол – Приморско

Подписват договор за мантинелата на пътя Созопол - Приморско 6
© BulPhoto

В сградата на Агенция „Пътна инфраструктура”, зала 702, Божидар Йотов – председател на УС на АПИ, и Николай Иванов – председател на УС на СОД „ББАПБ”, ще подпишат договор за дарение от страна на Сдружение за общественополезна дейност „Българска браншова асоциация пътна безопасност /СОД „ ББАПБ”/, съобщиха от пресцентъра на АПИ.
Подписването е от 11.00 ч.

Дарението е за обезопасяване на опасния пътен участък между Созопол и Приморско и включва поставянето на нови пътни знаци, хоризонтална маркировка, стоманена предпазна ограда и други средства за сигнализиране.