Categories
Новини

Нов полигон в двора на созополското училище

Нов полигон в двора на созополското училище 1
(c) sxc.hu

В навечерието на първия учебен ден нетърпеливите ученици на созополското училище „Свети свети Кирил и Методий“ бяха първите, които разгледаха и пробваха новия полигон в двора на училището, прясно очертан от фирма „Виалукс“. Към полигона, който ще бъде част от часовете по „Безопасност на движението“ са предвидени и подвижни пътни знаци, които са подарък на созополските ученици от фирма “ Микони“. Съоръжението е подарък от Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ и е част от националната кампания „Пази детето“.

Categories
Новини

Пътна маркировка от най-висок клас получава АПИ от асоциация „Пътна безопасност”

Пътна маркировка от най-висок клас получава АПИ от асоциация „Пътна безопасност” 2Созопол. На официална церемония сдружение “Българска браншова асоциация Пътна безопасност” в 13.00 часа ще предаде на Агенция „Пътна инфраструктура” дарение – маркировка и обезопасяване на опасен пътен участък при завоя на река Ропотамо на Път II-99, км. 284+300 /нов км. 37+165/, съобщиха от агенцията.

На участъка е поставена еластична предпазна ограда с три вълни и с висок клас на задържане, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка събразени с най-добрите европейски практики, делинеатори и алуминиеви кабъри.