Categories
Новини Созопол Черноморец

Културен туризъм рекламира община Созопол

Културен туризъм рекламира община Созопол 1
Созопол; снимка: Иван Костов

Културен туризъм и възможностите за отдих на деца рекламира община Созопол на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо”, съобщи за Радио „Фокус” – Бургас Петя Димитрова от пресцентъра на общината.

Тази година на изложението община Созопол се представя с два щанда. Освен туристическия продукт като цяло в общината с отделен щанд се представя и град Черноморец.

Categories
Новини

Община Созопол на международните туристически борси през 2012

Община Созопол на международните туристически борси през 2012 3
Зима в Созопол 2012; снимка: www.sozopol.org

Община Созопол активно участва на международните туристически борси, тъй като привличането на нови туристи започва още след приключването на поредния летен сезон.

Зам.-кметът на морската община Петя Чепевова съобщи за „Радио „Фокус” Бургас, че тази година са планирани няколко участия в международни изложения.

Първото участие което предстои е участието в туристическото изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО 2012” в София, което тази година ще се проведе от 16 до 18 февруари.

”Малко по-различно е тази година, тъй като Община Созопол е наела свой щанд, но и град Черноморец ще има свой щанд. Така ще имаме по-голяма възможност за представяне на туристическите услуги, тъй като двата ни основни туристически центъра са Созопол и Черноморец. Другата международна туристическа борса, в която ще участваме е в Белград. Тази година тя се планира да бъде от 23 до 26 февруари. Това е едно огромно международно изложение, на което общината ще участва за трети път. От разговори с туроператори имах възможност да се убедя, че има резултат от нашето участие там – създаваме контакти и привличаме повече сръбски туристи. Знаете че визите паднаха и вече режимът е по-достъпен. Основно сръбските туристи ходеха на почивка в Гърция. Естествено желаем положението в нашата съседка Гърция да се подобрява, но нашата надежда е сръбските туристи да припознаят все повече българското Черноморие, защото то си заслужава да бъде посетено”

Categories
Новини

Кметът на Созопол очаква по-ниски цени през летния сезон догодина

Кметът на Созопол Панайот Рейзи каза още, че след откриването на мощите на Свети Йоан Предтеча най-голямо е увеличението на туристи от Русия, Украйна, Беларус. Увеличава се и броят на посещенията на туристи от Румъния и Гърция, както и от България.

Кметът на Созопол очаква по-ниски цени през летния сезон догодина  4
Снимка: Илияна Лулева

Община Созопол отделя средства от бюджета си, за да осигури и финансово участието си в туристически борси.

Ние от тази година ще започнем активно да рекламираме поклоническия туризъм. Участието ни в туристическите борси допринася и за развитие на туризма в региона. Около 30-40 хил. лв. отделяме, за да участваме в борсите


каза още той.