Categories
Новини

Министър Божидар Димитров откри учебната година в Созопол

Министър Божидар Димитров откри учебната година в Созопол 1
Снимка: Фокус

Министър Божидар Димитров бе специален гост на тържеството за откриване на новата учебна година в ОУ „Свети свети Кирил и Методий” в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Той откри учебната година с приветствие към учениците, учителите и родителите, като им пожела да вярват в българското образование и да бъдат отговорни пред бъдещето.

„Самият аз съм бил ученик в това училище, дори две години бях знаменосец и ви уверявам ,че това е мястото, където ще получите най- доброто образование“ заяви министър Димитров и допълни шеговито

Categories
Културен живот Новини

Созопол е тесен за “Аполония”

Созопол е тесен за “Аполония” 2
Марио Григоров, Елица и Стунджи и Веселин Веселинов-Еко откриха “Аполония” с общ концерт. Снимка: Александър Стоянов

Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи получиха наградата “Аполон Токсофорос” за изключителен принос в културата и представянето й зад граница. Тя им бе връчена на празниците на изкуствата “Аполония”, които стартираха за 26-и път в Созопол.

“За нас тази награда е чест”, каза развълнувана Елица. Наградата на ОББ пък получи поетесата Силвия Чолева.

“През годините за “Аполония” се изговори всичко, но онези, които са й верни, винаги са тук през тези есенни дни”, заяви директорът на фестивала проф. Димо Димов. Кметът на Созопол Панайот Рейзи пък нарече професора “капитан на кораба “Аполония”.

Categories
Новини

Местната власт и бизнесът зад Божидар Димитров за мощите на Йоан Предтеча

Местната власт и бизнесът зад Божидар Димитров за мощите на Йоан Предтеча 3Представители на местната власт защитиха министър Божидар Димитров по отношение на позицията му за мощите на Свети Йоан Предтеча, съобщиха от кабинета на министъра.

Панайот Рейзи – кмет на Созопол, Николай Димитров — кмет на Несебър, Благой Филипов – председател на общинския съвет на Несебър, Иван Николов- кмет на град Свети Влас и Елена Иванова – председател на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг са изпратили обръщение до министъра без портфейл проф. Божидар Димитров, в което се казва:

Categories
Новини

Зам.министър Димитър Дерелиев ще открие „Аполония“ 2010

Зам.министър Димитър Дерелиев ще открие "Аполония" 2010 4Заместник-министърът на културата Димитър Дерелиев ще открие тазгодишното издание на Празници на изкуствата „Аполония” на 28 август в Созопол. Фестивалът е финансово подпомогнат от Министерството на културата. Празниците на изкуствата ”Аполония” в Созопол ще се проведат за двадесет и шести път, като ще продължат до 5 септември 2010 г.