Categories
Новини

МОНТФИЗ Арт Фест 2014, Созопол от 23 Юли до 4 Август

Осем дни в Созопол с Монфтиз Арт Фест! Монтфиз Арт Фест Созопол 2014

  • Всеки ден – практически тренинги по актьорско майсторство, сценична реч, сценично движение, ритмика, танци, творческо писане и др., ръководени от най-утвърдените и опитни професионалисти и педагози от страната и чужбина и подходящи както за любители, студенти и професионалисти, така и за онези, които тепърва решават да направят първата си крачка в заниманията с изкуство.
  • Всеки ден – кандидатстудентски консултации за НАТФИЗ с преподавателите, които приемат класове през есента на 2014-та!
  • Всяка вечер – представления на любителски театрални състави и школи, които се състезават в конкурсна програма в няколко категории и биват оценявани от жури, съставено от преподавателите от НАТФИЗ и част от ръководителите на уъркшопи!
Categories
Културен живот Новини

Два нови фестивала ще се проведат в Созопол

Два нови фестивала ще се проведат в Созопол 2
снимка: www.sozopol.org

Два нови фестивала ще развличат туристите в Созопол през летния сезон тази година. Това съобщи за Радио „Фокус” – Бургас Петя Чепевова, зам.-кмет в Oбщина Созопол.
„Фестивалите и културните събития доказват, че могат да привличат допълнително туристи. Община Созопол е показала, че с вещина работи и в тази посока. Традиция са вече международните и детски фестивал”. Това е една много важна задача, защото туристът има нужда и от развлечение. Тази година сме намислили нещо ново да организираме още два фестивала. Единият фестивал „Созополис” е насочен към местните, самодейните състави. Бих искала да похваля общината, че той е в резултат на спечелен проект по ОП „Регионално развитие” – каза Чепевова.

Categories
Видео от Созопол Културен живот Новини

МОНТФИЗ АРТ ФЕСТ 2012 в Созопол!

МОНТФИЗ АРТ ФЕСТ 2012 в Созопол! 4
Директорът на МОНТФИЗ Слав Бойчев и Кметът на Созопол Панайот Рейзи при сключването на договора за МОНТФИЗ Арт Фест 2012

Тази година Форумът на изкуствата – МОНТФИЗ Арт Фест 2012 ще се проведе  на созополския бряг. Слав Бойчев, директор на мрежата от актьорски, танцови, вокални школи и арт ателиета – МОНТФИЗ, сключи договор за сътрудничество с Община Созопол.

 

Месец преди „Аполония”, от 21 до 29 юли, в Созопол ще се срещнат изявени творци в сферата на театралното, танцово и вокално изкуство. Така всички желаещи да се присъединят към арт фестивала ще могат да комбинират почивката на Черноморието с обучение и забавление.

МОНТФИЗ АРТ ФЕСТ 2012 в Созопол! 5МОНТФИЗ Арт Фест осигурява 9 дни на море с най-известните актьори, певци и танцьори у нас. Във Форума могат да се включат всички, които имат специално отношение към творчеството, желание да се себеизразяват чрез изкуство и да се обучават в тази област. В продължение на повече от седмица участниците ще избират между уъркшопи по актьорско майсторство, пеене и танци с авторитетни преподаватели.