Categories
Новини

Ще проверяват с дрегер капитани и моряци

Ще проверяват с дрегер капитани и моряци 1
Моряците и капитаните на кораби също ще бъдат тествани с дрегери; снимка: www.sozopol.org

Нивото на алкохол в кръвта на капитани и моряци не трябва да бъде повече от 0,05%, или 0,25 мг/л алкохол. Това предвиждат  промени в Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г., съобщи  депутатът от ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по транспорт Иван Вълков.

Изпълнителна агенция „Морска администрация” разполага с дрегери за измерване съдържанието на алкохол, които са сертифицирани съгласно изискванията на българското законодателство.

Categories
Видео от Созопол Новини

Откриването на реконструираната църква в Созопол съвпада с деня на моряка

Първият международен ден на морякаМеждународната морска организация (IMO) призовава хората по цял свят да изразят подкрепата си за моряците чрез използване на социалните мрежи като Facebook и Twitter, чрез публикуване на видеоклипове в YouTube, обсъждане на въпросите свързани с моряците в LinkedIn, или дори писане на блог за живота в морето, за да отбележат първият Международен ден на моряка, на 25 Юни.
IMO се обръща към иновативните уеб медии за подсилване на усилията за отбелязване на „Деня на моряка“ и да отдаде почит на 1,5 милиона морски лица – мъже и жени от цял свят – за приноса им към благосъстоянието на всички нас.

Тази година за първи път се празнува Международния ден на моряка. По този случай изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Сергей Църнаклийски поздравява всички, които работят в тази област:

Едва ли има човек, който се съмнява в ключовата роля, която играе морският транспорт в развитието на световната търговия. Човешкият фактор е жизненоважна част от морския транспорт, без която той е немислим. Няма да е преувеличено да кажем, че без моряци в половината свят търговията би замряла, а другата половина – би гладувала до смърт.