Categories
Видео от Созопол Културен живот Новини

Ганчо Бояджиев – My Universe Of Love – [ВИДЕО]

Ганчо Бояджиев - My Universe Of Love - [ВИДЕО] 2
(c) desktopnexus.com

Възпитаникът на Гена Димитрова превзе радио „Монте Карло“ и плува с делфини в новия си клип.

Това е третият клип от новия ми албум „Music is the answer“. Клипът го снимахме в Делфинариума във Варна. Тъй като песента вече беше записана със звуци на делфини и китове, основната идея беше клипът да бъде посветен на опазването на делфините

разказа Ганчо Бояджиев.

В клипа си той плува заедно с четирите делфина във варненския делфинариум.

Categories
Видео от Созопол Новини

Индиански ритми посрещат гостите на старият Созопол [ВИДЕО]

Индиански ритми посрещат гостите на старият Созопол [ВИДЕО] 4Индиански ритми посрещат туристите още на автогарата в Созопол. Атрактивни монголоиди пеят и танцуват в индиански одежди до Амфитеатъра и привличат летовниците. Цветните дрехи, дългите пера и приятната мелодия са като магнит за туристите, дошли да търсят забавления по време на морската си почивка.

И ако за истинските туристи това е пошла атракция, като се има предвид, че индианците на чист български предлагат албумите си с музика срещу скромната сума от 10 лева, Созопол предлага много повече.

Градът изобилства от параклиси, църкви и мощи на светци. Тук християните могат да се поклонят пред мощите на Свети Йоан Кръстител в църквата „Св. св. Кирил и Методий”.

Categories
Новини

Американци и тракийци се надпяваха в Созопол

Американци и тракийци се надпяваха в Созопол 5Община Созопол стана домакин на необичайна среща между хора от два континента, обединени от любовта си към българския фолклор.

В двора на Етнографския музей фолклорната група към Тракийско дружество „Яни Попов” посрещна близо 45 американци на седянка. Тракийките показаха моменти от родния бит и изпяха най-хубавите си песни. Американските гости аплодираха бурно всяко едно тяхно изпълнение и запечатаха необикновената среща с многобройни снимки и видеоматериали.

Гостите бяха приветствани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи, който подари на всеки от тях рекламни материали с пожелание да продължават да обичат и популяризират българската народна музика.

Categories
Културен живот

Американците са луди по нашата музика

Американците са луди по нашата музика 6„Американците са луди по нашата музика” казва народната певица Татяна Сърбинска, която е художествен ръководител на три фолклорни групи, в които участват близо 60 американци. С 45 от тях тя ще посети Созопол. На 9 август, понеделник от 18.00 ч. американските изпълнители на български фолклор ще бъдат посрещнати в Етнографския музей от фолклорната група на Тракийско дружество „Яни Попов”. На следващия ден, 10 август, вторник от 20.00 ч. на амфитеатъра американските групи ще изнесат концерт. В него ще участват женски вокален ансамбъл-хор и оркестър-за български народни песни”Дивни жени”, мъжка вокална група „Зорница” Бостън, Масачузетс, САЩ и вокален ансамбъл „Орфея”-Вашингтон, САЩ, които ще изпълнят автентичен български фолклор.

Татяна Сърбинска е родена в село Рила. Била е солистка на прочутия ансамбъл „Пирин“, с който пее в зали като Ла Скала, Ковънт Гардън, Карнеги хол, Кенеди център. През 1991 година се премества в Щатите, където живее и до момента. Преподавала е в Бостънската консерватория, както и в Консерваторията на Нова Англия. Носителка е на наградата Уоми – Вашингтон за световен музикален вокалист на 2004.