Categories
Новини Черноморец

Певици от Черноморец обраха наградите на националния конкурс „С песните на Стайка Гьокова“

Певици от Черноморец обраха наградите на националния конкурс "С песните на Стайка Гьокова" 2Седмият национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова” бе организиран от Община Карнобат и НЧ „Димитър Полянов 1862”.

Той е конкурс за изпълнители на тракийски песни  и се провежда на всеки две години. Целта му е да популяризира творчеството на тракийската певица Стайка Гьокова.

Тази година събитието се състоя от 27- 29 май в Карнобат в залата на читалището.

В следващите два дни бе конкурсната програма на певците. В нея взеха участие индивидуални изпълнители и фолклорни групи от читалища, тракийски дружества, пенсионерски клубове. Имаше представители от основните  и средни училища –предимно вокални групи, от организацията на инвалидите и др.

Categories
Новини Спорт

Турнир по Шахмат в Созопол

Турнир по Шахмат в Созопол 4
Община Созопол организира шахматен турнир

Община Созопол организира турнир по Шахмат в града

На 07.05.2011г.(събота) от 10.00 часа в кафето на „Еврофутбол”, площад „Черно море”.

Желаещите да вземат участие могат да се запишат в кафе „Еврофутбол“ на площада в квартал „Хармани“. За най-добрите шахматисти на турнира в Созопол е осигурен награден фонд.

Турнир по Шахмат в Созопол 5Източник: Прес център община Созопол

Categories
Новини

Стандарт търси най-добрата снимка, подарява почивка на Царевец

Стандарт търси най-добрата снимка, подарява почивка на Царевец 6
снимка: infotourism.net

Един от всички, които изпратят снимка на тема „Моето чудо“, ще получи като подарък от вестник „Стандарт“ – великденски уикенд в „Гранд хотел Янтра“ във Велико Търново, част от веригата „Шарлопов хотелс“.

Предложенията можете да изпращате на електронен адрес chudo@standartnews.com.

В топ 10 на чудесата читателите на „Стандарт“ посочиха Созопол, Перперикон, Несебър, Татул, Велики Преслав, Белоградчишките скали, Деултум, Мадарския конник и Шуменската крепост, Рилския манастир, Царевец и Трапезица.

Categories
Видео от Созопол Новини

Созопол ликува!

Созопол ликува! 7
Днес в 16:30ч. пред сградата на община Созопол кмета Панайот Рейзи показа чека, с който бе награден античния Созопол

В късния следобед площадката пред сградата на община Созопол почерня от хора. Жителите на града бяха дошли да посрещнат кмета на община Созопол Панайот Рейзи, който носеше чека за 1 000 000 лв.- награда за първото място в класацията „Чудесата на България”.

Още с пристигането, градоначалникът показа чека и го вдигна високо, за да го видят всички присъстващи. Ръкопляскания и овации, поздравлание и пожелания за още успехи в името на Созопол съпровождаха кмета Рейзи до входа на общината, където той направи изявление към своите съграждани.

Изключително се вълнувам, защото мисля, че това е един от прекрасните моменти, в които всеки от нас се чувства горд, че е жител на Созопол. Изкам да заявя, че този чек, тази награда и признание за Созопол се дължи на всички вас, които гласувахте  и  на всичики, които подкрепиха идеята и желанието на Созопол да бъде пръв със своите исторически и археологически паметници. Благодаря на младите хора в Созопол, които бяха най-активни в гласуването и със своя вот допринесоха за челната позиция на нашия град. Созопол има 2 620 години история, но най-ценното сте вие, неговите жители”

Categories
Новини

Община Созопол получи награда за активното й участие в регионални и туристически изложения

Община Созопол получи награда за активното й участие в регионални и туристически изложения 8Община Созопол получи награда за активното й участие в регионални и туристически изложения от Бургаската регионална туристическа камара, съобщиха от общината.

Община Созопол е сред малкото български общини, които активно подпомагат туризма и популяризират туристическия продукт

заяви председателят на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов. 236 туристически фирми членуват в най- престижната браншова организация по туризъм в област Бургас.