Categories
Видео от Созопол Новини

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол

Павел Господинов призна: Запалих къщата в Созопол 2
Павел Господинов

Според очевидци, Павел Господинов помагал в гасенето на пожара от първите минути. В последствие дори приютил оцелелият Георги Георгиев у дома.

В случай, че разследващите докажат, че подпалвачът от Созопол е знаел, че къщата не е празна ще му бъдат повдигнати нови обвинения – в убийство.

В районното полицейско управление – Созопол бяха привикани един куп хора на разпит, сред тях и Павел Господинов. Не след дълго разследващите разбират от самия него, че именно той е авторът на извършеното деяние.

Categories
Новини

Трима души загинаха – изгоря паметник на културата в стария Созопол

Трима души загинаха - изгоря паметник на културата в стария Созопол 4
снимка: Николай Бицин

Трима души загинаха при пожар в къща в стария Созопол. Един човек е оцелял – мъж на име Георги Георгиев, който има частен бизнес в курортния град.

По думите на Георги, се усещала силна миризма на нафта, което навежда на мисълта, че палежът е умишлен, съобщи bTV.

Бизнесменът разказва, че преди дни е правен опит да се опожари къщата му, но оплакване не е подадено в полицията. Самият той обаче е категоричен, че няма врагове и зложелатели.

Починалите са съпругата на Георги – Диана и нейните родители. Ресторантьорът Георги и жена му Диана живеели на втория етаж в старинната постройка на ул. „Тюлен“ N2. С тях били и родителите на Диана. Възрастната жена била с инсулт и на легло. В опитите си да спаси майка си, Диана изгоряла в къщата заедно с родителите си. Георги пък скочил от втория етаж на къщата.