Categories
Новини Равадиново

Телефонни измамници и в Равадиново

Телефонни измамници и в Равадиново 1Телефонни измамници са задържани в созополското село Равадиново след съдействие на възрастни хора, съобщиха от полицията.

На 06 април около 14.00 ч. в Районно управление Полиция – Созопол е получено съобщение от 71 годишен мъж от село Равадиново, за това,  че на домашния си телефон е получил обаждане от мъж, който заявил, че дъщеря му е блъснала дете. За да бъде освободена от полицейския арест била необходима сумата от 1 600 лв.

Пенсионерът заподозрял , че става въпрос за измама и алармирал полицейските служители, които задържали 54 годишен мъж от Бургас в момент на получаване на сумата в Равадиново.

При последващите оперативно-издирвателни мероприятия е задържан и съучастника му – 53-годишен мъж от Бургас, придвижващ се с лек автомобил Мерцедес 190 Е

Categories
Новини

Нова „схема“ за лесни пари в с.Индже Войвода

Нова "схема" за лесни пари в с.Индже Войвода 2В Районно управление „Полиция“ – Созопол е получено съобщение за задържани пред кметството в с. Индже войвода две лица в момент на приемане на плик с пари от 79-годишна жена от селото, които да послужат за животоспасяваща операция на нейна близка, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас. Задържаните са 48-годишен мъж и 60-годишна жена и двамата от село Зидарово.

В резултат на полицейските действия е констатирано, че на домашния телефон на мъжа се обадил мъж, представил се за „Кольо от Айтос“.

Categories
Новини

Задигнаха над 2000 евро и 5000 рубли скрити в аспиратор

Задигнаха над 2000 евро и 5000 рубли скрити в аспиратор 32175 евро и 5 000 рубли са задигнати от апартамент в Созопол. Парите са били скрити в кухненския аспиратор. Кражбата е станала на 3 август, съобщават от МВР- Бургас. Парите са били собственост на 70 годишен руски гражданин. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Созопол.

Categories
Новини

Таксиметров шофьор върна на руска туристка фалшива банкнота от 100 евро

Таксиметров шофьор върна на руска туристка фалшива банкнота от 100 евро 4
Снимка: Пресцентър МВР

Таксиметров шофьор в Несебър върна на руска туристка фалшива банкнота от 100 евро, съобщиха от ОД на МВР в Бургас. 27 – годишна руската туристка, отседнала в хотелски комплекс край Созопол, е сигнализирала, че при връщане на ресто, след ползване на таксиметрова услуга от 37 – годишен шофьор от Несебър, в нея е попаднала неистинска банкнота с номинал 100 евро. Туристката е предала банкнотата доброволно като по случая е образувано досъдебно производство.

Categories
Новини

Каса с пари открадната от дискотека в Созопол

Каса с пари открадната от дискотека в Созопол 5Каса с пари е била открадната от офис на дискотека в Созопол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. В 2.10 часа снощи в оперативната дежурна част на Районно управление  “Полиция” Созопол е получено съобщение за извършена кражба на каса от офис на дискотека в града. При проведените първоначални процесуални и оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че за времето от 1.30 до 2.10 часа на същата дата, неизвестно лице, чрез взломяване на врата, проникнало в офис, намиращ се на втория етаж и извършило кражба на сейф с електронно заключване, в която по данни на материално отговорното лице са съхранявани около 15 000 лв. Образувано е досъдебно производство.